iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Cevizli Mah, Zuhal Cd. No: 44 Kat: 1, Ofis:231 34846 Maltepe/İstanbul

Kimler Aile Danışmanı Olabilir?

Kimler Aile Danışmanı Olabilir?

Kimler aile danışmanı olabilir sorusunun yanıtlarını tüm yönleri ile inceleyeceğiz. Aile danışmanı olmak için öncelikle hangi bölüm mezunu olmak gerekir. Nasıl bir eğitim almak gerekir ve eğitimi nereden almak gerekiyor gibi sorularının yanıtlarını arayacağız.

Aile Danışmanı Kimler Olabilir? Hangi Eğitimler Gereklidir?

Aile danışmanı olmak için öncelikle iyi bir eğitim geçmişine sahip olmanız gerekmektedir. Aile danışmanı olmakla ilgili yönetmelik bulunmaktadır. Yönetmeliğe göre; Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerinden lisans olarak mezun olmak. MEB, üniversite ya da YÖK onaylı en az 300 saati teorik, otuz saati süpervizyon, 120 saati de uygulama içeren sertifika eğitimi almak gerekir.

Ayrıca Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerinden lisans olarak mezun olarak aile danışmanlığı yüksek lisans ve doktora programını bitirerek de aile danışmanı olabilirler.

Aile danışmanlığı sertifika programları yüz yüze ve uzaktan eğitim olarak kurumlar tarafından verilmektedir. İsteğinize bağlı olarak yüz yüze veya uzaktan eğitim şeklinde eğitim veren kurumlardan birini tercih edebilirsiniz. Alınacak aile danışmanlığı sertifikasının mutlaka MEB, YÖK yada üniversite onaylı olması gerekmektedir.

Aile Danışmanı Olmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir?

Hangi bölüm mezunları aile danışmanı olabilir? Aile danışmanı olabilmek için öncelikle; Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehabilitasyon, Tıp, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi bölümlerinden lisan mezun olmak gerekir. Mezuniyet şartını sağlayanlar, aile danışmanlığı eğitimi alarak veya aile danışmanlığı yüksek lisans programlarını tamamlayarak aile danışmanı olarak iş hayatına katılabilir.

Herkes Aile Danışmanı Olabilir mi?

Herkes aile danışmanı olamaz. Aile danışmanı olmak için ne gerekir? Öncelikle aile danışmanlığı ile ilgili yayınlanan yönetmelikte belirtilen bölümlerden birinden lisans düzeyinde mezun olmak gerekir. Mezuniyet şartını sağlayanlar YÖK’e veya MEB’e Bağlı kurumlardan aile danışmanlığı eğitimi almaları gerekmektedir. Eğitimi başarı ile tamamlayıp eğitim sonunda alacakları aile danışmanlığı sertifikası ile aile danışmanı olabilirsiniz ve aile danışmanı olarak çalışabilirler.

Sizler için Üniversite iş birliği ile hazırladığımız Aile danışmanlığı eğitimi sertifika programına katılabilir. Üniversite onaylı e devletten sorgulanabilen aile danışmanlığı sertifikası alabilirsiniz.

Lise Mezunu Aile Danışmanı Olabilir mi?

Lise mezunları aile danışmanlığı yapamazlar. Aile danışmanı olarak çalışmak isteyen lise mezunları, üniversitelerin ilgili lisans bölümlerini okuyup mezun olmalıdır. Mezun olduktan sonra aile danışmanlığı eğitimi programlarına katılmalı ve başarı ile tamamlayıp aile danışmanlığı sertifikası sahibi olması gerekmektedir.

Ön lisans Mezunları Aile Danışmanı Olabilir mi?

Yönetmeliğin 14.maddesinde “sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanların dört yüz elli saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programına katılabilecekleri açıkça belirtilmiştir.

Bu bölümlerden lisans düzeyinde mezun olmayanların sertifika programlarına kayıt olmaları ve aldıkları sertifikaların geçerliliği olmayacağı açıkça belirtilmektedir.

Aile danışmanlığı yapmak isteyen ön lisans mezunlarının öncelikle yönetmelikte belirtilen bölümleri lisans düzeyinde tamamlamaları gerekir. Daha sonrasında aile danışmanlığı eğitimi programlarına katılarak alacakları sertifika ile aile danışmanı olmaları mümkündür.

İlahiyat Mezunu Aile Danışmanı Olabilir mi?

Aile danışmanlığı yönetmeliğinde aile danışmanlığı yapabilecek lisans programları arasında ilahiyat programı bulunmamaktadır. Aile danışmanı olmak için öncelikle aile danışmanlığı yönetmeliğinde belirtilen ilgili lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.

AÖF Sosyoloji Mezunu Aile Danışmanı Olabilir mi?

Aile danışmanı olmak öncelikle ilgili bölümlerin lisans mezuniyetini sağlamak gerekir. AÖF sosyoloji veya örgün sosyoloji mezunu olmanız ile alakalı değildir. AÖF sosyoloji mezunları, ilk olarak lisans programını tamamlar. Daha sonra Aile danışmanlığı eğitimi programına katılır. Eğitimi başarı ile tamamladıktan sonra aile danışmanı olduğunu belgeleyen sertifika veya diploma ile aile danışmanı olarak çalışabilir.

Aile danışmanı olmak için Aile danışmanlığı tezsiz yüksek lisans veya sertifika eğitimi almak gerekir. AÖF sosyoloji veya örgün sosyoloji lisans mezunu olmanız aile danışmanlığı ile direkt alakalı değildir. Aile danışmanlığı için ayrı bir eğitim almadan direkt aile danışmanlığı yapamaz.

Aile danışmanlığı Meslek Elemanı Nasıl Olunur?

Aile danışmanlığı merkezlerinde çalışacak meslek elemanları, tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik, psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmaları, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerin, biri tarafından uygun görülen en az seksen saati teorik ve kırk saati uygulamalı olmak üzere toplam yüz yirmi saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayanlar ve/veya sertifikaya sahip olanlar meslek elemanı olabilir.

Ayrıca, Psikoloji, tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik lisans programını tamamladıktan sonra bu alanların birinde yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar meslek elemanı sayılır ve ayrıca bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika istenmez.

Kimler Aile Danışmanı Olamaz?

Aşağıda belirtilecek şartları sağlamayanlar aile danışmanı olamazlar. Bunlar;

  • Tıp, Psikoloji, Hemşirelik, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden birini lisans düzeyinde bitirmeyenler,
  • İlgili bölümleri lisans düzeyinde tamamlayıp aile danışmanlığı eğitimi sertifikası almayanlar veya İlgili bölümleri lisans düzeyinde tamamlayıp aile danışmanlığı yüksek lisans ve doktora programları yapmayanlar.

Kimler aile danışmanı olabilir? sorusunun yanıtlarını detaylı olarak yazımızda sizlerle paylaştık.

Aile danışmanlığı sertifika programına katılarak sizlerde aile danışmanı olabilirsiniz. Aile danışmanlığı eğitimi için detaylı bilgi almak için whatsapp ve iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın