iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Cevizli Mah, Zuhal Cd. No: 44 Kat: 1, Ofis:231 34846 Maltepe/İstanbul

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Aile danışmanlığı eğitimi, aile danışmanlığı sertifikası veren üniversiteler iş birliği ile hazırlanmıştır. Aile danışmanlığı kursu sonunda e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası sahibi olabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, 04.09.2012 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren “28401 Sayılı Aile danışma merkezleri yönetmeliği” uyarınca tanımlanan ve aile bireylerine verilen hizmet olarak adlandırılmaktadır.
Aile danışmanlığı , incinmiş duygular, siz ve eşiniz arasındaki veya ailedeki diğer bir kişi ile olan sorunlara, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki sorunlara destek olan profesyonel yardımdır . Aile danışmanı olabilmek için aile danışmanlık sertifikası almalısınız.

Aynı evde yaşayan insanların evlenme, ayrılma ya da boşanma süreçlerinde yaşadıkları problemlerin çözümünde yardımcı olur. Aynı zamanda ailedeki bireylerin birbirleri yaşadıkları sorunlar ya da yeni aile düzenine geçmenin zorlukları konusunda destek aldıkları psikoterapi türüdür.

Eşlerin arasındaki sorunların çocuğu etkilemesi veya çocuğun yaşadığı fiziksel, psikolojik, eğitim sorunlarının aile içi dinamikleri etkilemesi kaçınılmazdır. Yaşanan bu sorunların çözümünde aile bireylerine psikolojik destek vermek, aile içi iletişimi güçlendirmek, aile bireylerini birbirlerine duyarlı olmalarını sağlamak aile danışmanlığının amaçlarını oluşturmaktadır.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Kimler Alabilir?

– Pdr,
– Tıp,
– Psikoloji,
– Sosyoloji
– Hemşirelik,
– Sosyal Hizmet,
– Çocuk Gelişimi,
Eğitime; Alanlarından birinin en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar katılabilirler. Ayrıca bu bölümleri bitirenlerden aile danışmanlığı yüksek lisans ya da doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılmaktadır. Aile danışma merkezlerinde çalışmak için sertifika almalarına gerek yoktur.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Ne İşe Yarar?

Aile danışmanı nerede çalışır? diye bir araştırma yaptığımızda, Aile danışmanının çalışabileceği bir çok yerler olduğu gözlendi. Aile danışmanı çalışma alanları genel olarak aşağıdaki gibi bir tabloda toparlanabilir. Aile danışmanlık sertifikası alan meslek elamanları ve mesleğin yeterliliğini sağlayanlar;

– Aile danışmanlık merkezi açılabilirler.
– Aile danışmanlık merkezinde çalışabilirler.
– Bireysel kliniklerde çalışabilirler.
– SHÇEK’e bağlı aile danışmanlık merkezlerinde çalışabilirler
– Kurumların aile danışmanlık birimlerinde çalışabilirler.

Aile danışmanı iş ilanları ve imkanları yüksektir. Aile danışmanlarının iş bulma olanakları yüksektir. Aile danışmanı nerelerde çalışır ? Sorusunun yanıtı bakanlık tarafından açıklanmıştır. Buna göre aile danışmanlık sertifikası sahip bireyler “kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, “aile mahkemelerinde bilirkişi danışman olarak, rehabilitasyon merkezlerinde, mesai saatleri dışında uzmanlık hizmeti sunabilir veya bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde yani kamuda da çalışma imkanı yakalayabilirler. Aile danışmanı nerelerde çalışır ? dediğimizde görüldüğü gibi çalışma alanlarının geniş olduğu gözlemlenmektedir.

Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitimi Nedir?

Aile danışmanlığı sertifikası veren üniversiteler eğitimlerini, aile danışmanlığı eğitimleri yönetmeliği “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca” hazırlanan ve 04 Eylül 2012 tarihinde yürürlüğe giren “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile danışma merkezleri yönetmeliği “ne uygun olarak vermektedirler. Aile danışmanlığı eğitimi,  04.09.2012 tarihinde yayınlanıp yürürlükte olan 28401 Sayılı yönetmelikte belirtilen şartlarda yapılan eğitimdir. Bu eğitim programı en az 300 saat teorik, 120 saat uygulama, 30 saat süpervizyon olarak 450 saatlik olmalıdır.

Aile danışma merkezleri yönetmeliği gereğince üniversite kurumlarının, üniversite ile anlaşmalı ( sertifikasının üniversite tarafından verilen eğitimler ) ya da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilen kurumlar tarafından açılan eğitimlerdir.

Aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar, Aile danışmanı unvanı alabilir. Aile danışmanlığı eğitimi MEB onaylı ya da üniversite onaylı olabilir. Bu programları başarı ile tamamlayanlara Aile Danışmanı olabilir.

Aile danışmanı sertifika programı, aile bireylerinin sorunlarının yaşadığı sorunların ana kaynağını her yönü ile araştıracak ve çözümler sunacak donanıma sahip aile danışmanı olmak isteyen kişilerin katılması gereken eğitim programıdır.

Aile danışmanlığının amaçlarını, aile içerisinde yaşanan sorunların çözümü adına psikolojik destek vermek, aile bireyleri arasında iletişimi güçlendirmek, birbirlerine karşı duyarlılıklarını artırmak olarak sıralanabilir.

Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

Nasıl aile danışmanı olunur? Aile danışmanlığı popülerliği her gün artan bir meslektir. Aile danışmanı olmak ve bu mesleği yapmak isteyenler en çok aile danışmanı nasıl olunur? sorusunu sormaktadır.

Aile danışmanlığı yönetmeliği ilk defa 2012’ de yayınlandı. Aile danışmanı yönetmeliği, kimlerin aile danışmanı olur, aile danışmanlığı sertifikası nasıl alınır? Nereden alınır? Sorularına net cevaplar sundu.

Aile danışmanı olmak için, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir.

Bu bölümlerden mezun olanlar, aile danışmanlığı eğitimi veren üniversiteler yada Milli eğitim bakanlığına (MEB) bağlı kurumların yönetmeliğe uygun olarak düzenledikleri programa katılmalıdırlar. Bu programı başarı ile tamamlayıp aile danışmanı sertifikası alanlar “ aile danışmanı ” unvanı alırlar. Aile yasası çerçevesinde, aile danışmanı olarak , aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları üzerine psikolojik danışmanlık hizmeti verir.

Kimler Aile Danışmanı Olabilir?

Aile danışmanı olmak için hangi bölüm okunmalı? Yönetmelikte hangi bölüm mezunlarının aile danışmanı olabileceği açıkça belirtilmiştir. Yönetmeliğin 14. Maddesinde “çocuk gelişimi, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik ve tıp alanlarının birinden en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar yada ya da mezun olabilecek durumda olanlar “ aile danışmanı olabilir olarak belirtilmiştir.

Aile danışmanı olabilmek için üniversiteler yada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen kurumlarda en az üç yüz elli saati teorik, en az elli saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik eğitim alınmalıdır. Aile danışmanlığı alanında bu eğitim programını tamamlayıp sonunda aile danışmanlığı sertifikası alanlar aile danışmanı unvanı alabilirler.

Aile danışmanlığı eğitimi MEB onaylı ya da üniversite onaylı olarak yapılmaktadır. Bu programları başarı ile tamamlayanlar Aile Danışmanı olabilir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?

Aile danışmanı sertifikası nasıl alınır? Aile danışmanlığı sertifika almak isteyenler öncelikle yönetmelik gereği belirtilen, psikoloji, sosyoloji, hemşirelik, çocuk gelişimi, pdr, rehberlik, tıp fakültesi ve sosyal hizmetler bölümlerinden ve fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir. Aile danışmanı sertifikası alabilmek için YÖK’e bağlı üniversitelerden yada MEB’e bağlı kurumların 464 saatlik eğitim programlarını başarı ile tamamlaması gerekmektedir.

Aile danışmanlığı eğitimi veren üniversiteler 2022 programı çerçevesinde ve iş birliğinde hazırlanan aile danışmanı sertifika programına katılarak sertifika alabilir aile danışmanı olabilirsiniz. Aile terapisi sertifika programı uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Alınan sertifika üzerinde uzaktan eğitim ibaresi yer almaz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Nereden Alınmalı?

Eğitiminin nereden alınacağı yönetmelikle belirlenmiştir. Aile danışmanı olmak ve aile danışmanı sertifikası almak için, aile danışmanlığı yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ), Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerin düzenlemiş oldukları programa katılmak ve programı başarı ile tamamlamak gerekir.

Aile danışmanlık eğitiminizi üniversite iş birliği ve gözetiminde hazırladığımız sertifika programımıza katılarak alabilirsiniz. Türkiye’nin her yerinden katılabileceğiniz aile danışmanlığı sertifika programı uzaktan eğitim ile yapılmaktadır. Uzaktan eğitim olarak katılacağınız program sonunda üniversite onaylı sertifika alınmaktadır.

Kimler Aile Danışmanlığı Merkezi Açabilir?

Aile danışmanlık sertifikasını alanlar aile danışmanlığı merkezi açma yetkisine sahip olurlar. Türkiye’nin her yerinde aile danışma merkezi açabilirler.

Aile danışmanı merkezleri açma ile hazırlanmış kapsamlı içeriği mutlaka incelemelisiniz. İçeriğe Aile danışmanı merkezi açma şartları  bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Aile Danışmanı Ne İş Yapar?

Aile danışmanlık programı, aile içerisinde yaşanan sorunları gidermek ve sorunsuz bir aile kavramının ortaya çıkarılabilmesi için oluşturulmuştur. Aile bireyleri arasındaki sorunların, aileyi nasıl etkilediği üzerinde durarak, aileyi oluşturan tüm bireylerin katılımı ile çözümler arayan uzman kişilerdir. Aile içindeki sorunlara bütüncül bakış açısıyla yaklaşır, bireylere kurallar, roller ya da problem çözme yeteneklerinin kazandırılmasını amaçlar.

Aile danışmanları ilişkilerinde sorunları bulunan kişilerin evlilik, ayrılık ve boşanma gibi durumları esnasında, çocuklar ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha kolay bir biçimde gelmelerine yardımcı olmaktadırlar.

Ailenin bütün fertlerini etkileyen ölüm, uyumsuzluk, aldatma, iletişimsizlik, boşanma, ayrılık gibi konularda ailelerin karşılaşabileceği psikolojik sorunlara uzman bir yaklaşım ile önlemeye çalışmaktadırlar. Aile danışmanları aynı zamanda eşler arasında yaşanan sorunların çözümü için de uğraşırlar.

Sertifika Almadan Aile Danışmanlığı Nasıl Olunur?”

Bu durum yönetmelikte belirtilmektedir. Çocuk gelişimi, sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik ve tıp alanlarının birinden en az 4 yıllık lisans programını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlayanlar meslek elmanı sayılır.

Bu kişilerin ayrıca sertifika almazlar. Çalıştıkları kurumlar sertifika istemez.

Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?

– İletişim teknikleri ve aile içi iletişim süreci
– Aile koçu ve danışmanının çocukla oyun terapisi ve çocuklu ailelere yaklaşımlar
– Aile danışmanlığına geştalt terapi tekniklerinin uygulanması
– Temel Danışmanlık Becerileri
– Danışmanlık, dirençle baş etme teknikleri ve kaygılı bireylerle danışma becerileri
– Aile koçluğu ve danışmanlığında kullanılan teknikler
– Pozitif yaşam, çatışma ve problem çözme becerileri
– Aile danışmanlığında değişen toplumda değişen değerler çalışması
– Bilinmesi gereken hukuksal kavramlar- nişanlılık, nikâh, evlilik
– Duygu yönetimi
– Aile danışmanlığında yeni kuramsal yaklaşımlar
– Psikolojik danışmanlık kuramları ve uygulamaları
– Aldatma-tükenmişlik-çocuklarda cinsel kimlik
– Objektif testler
– Çocuk ve ergenle uyum ve davranış problemleri,
– Aile danışmanlığında inanç sistemleri
– Bağımlılık problemi olan bireylerle çalışma teknikleri ve aile koçluğu
– Aile koçluğu, aile danışmanlığında psikodrama
– Aile danışmanının öğrencilerle çalışması ve koçluk hizmeti
– Ergenlik süreci, ergenlerin kişilik yapısı, çoklu zeka kuramı
– Hedef belirlemenin önemi
– Cinsel terapi modüllerine giriş
– Cinsel gelişim eğitim ve danışmanlık
– Kısa süreli çözüm odaklı terapi
– Psikolojik danışma becerileri
– Cinsel terapi modül 1, 2, 3,4
– Bilişsel davranışçı terapi ve aile danışmanlığında aldatma
– Yas terapisi danışmanlık becerileri, travmada krize müdahale
– Problemli çocuk davranışlarında aile danışmanı ve bilişsel davranışçı terapi
– Anormal davranışlar,
– Online danışma becerileri,
– Evlilikte uyumu ve doyumu etkileyen faktörler.
– Anormal davranışlar ve aile danışmanı
– Kişiler arası problem çözme becerileri

Aile Danışmanlığı Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?

Aile danışmanlığı eğitimi sertifika kursu, uzaktan eğitim yöntemiyle internet üzerinden a-senkron sistemi ile verilmektedir. Eğitim süresi 90 gündür. Eğitimle ilgili ders videoları ve aile danışmanı pdf ders dokümanları uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olacaktır. Katılım sağlayanlar eğitime diledikleri gün ve saatlerde girerek eğitimlerini tamamlayabilirler. Eğitimin sonunda aile danışmanı sınavını başarı ile tamamlayanlar 450 saatlik üniversite onaylı sertifika almaktadırlar.
Eğitim Süresi: 90 Gün / 450 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika

Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.

Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?

Aile danışmanlık eğitimi sertifika kursu hakkında eğitim danışmanlarından bilgi almak ve tüm sorularınıza cevap bulmak için  Whatsapp ve iletişim numaralarından iletişime geçebilir yada aşağıdaki “Hemen Bilgi Al” başlıklı iletişim formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa sürede detaylı bilgi vermek için sizlere dönüş yapacaklardır. Aile danışmanı sertifikası almak eğitime başlamak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın