Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı
Aile danışmanlığı eğitimi, bireylere ailelerle çalışma konusunda gerekli bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Aile danışmanlığı eğitimi, online uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim sonunda e devlette sorgulanan üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası alınmaktadır.
Aile Danışmanlığı Eğitimi Nedir?
Aile danışmanlığı eğitimi, bireylerin ailelerle çalışma becerilerini geliştirmek ve aile içi ilişkilerde ortaya çıkan sorunları ele almak amacıyla sunulan bir eğitim programıdır. Eğitim programı, aile terapisi, çocuk gelişimi, evlilik ve ilişkiler, iletişim becerileri, kriz müdahalesi, aile içi şiddet, bağımlılık ve benzeri konuları içermektedir. Katılımcılar, danışma oturumlarını yönetme, aile üyeleri arasında etkili iletişim kurma, çatışmaları çözme ve aile içindeki ilişkileri güçlendirme konularında beceriler kazanırlar.
Aile danışmanlığı sertifikası veren üniversiteler eğitimlerini, aile danışmanlığı eğitimleri yönetmeliği “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca” hazırlanan ve 04 Eylül 2012 tarihinde yürürlüğe giren “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile danışma merkezleri yönetmeliği “ne uygun olarak vermektedirler. Aile danışmanlığı eğitimi, 04.09.2012 tarihinde yayınlanıp yürürlükte olan 28401 Sayılı yönetmelikte belirtilen şartlarda yapılan eğitimdir.
Aile danışma merkezleri yönetmeliği gereğince üniversite kurumlarının, üniversite ile anlaşmalı (sertifikası üniversite tarafından verilen eğitimler) ya da Millî Eğitim Bakanlığı tarafından izin verilen kurumlar tarafından açılan eğitimlerdir.
Aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar, Aile danışmanı unvanı alabilir. Aile danışmanlığı eğitimi MEB onaylı ya da üniversite onaylı olabilir. Bu programları başarı ile tamamlayanların aldığı aile danışmanlığı sertifikası e-devlette sorgulanabilir.
Aile Danışmanlığı Nedir?
Aile danışmanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından, 04.09.2012 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren “28401 Sayılı Aile danışma merkezleri yönetmeliği” uyarınca tanımlanan ve aile bireylerine verilen hizmet olarak adlandırılmaktadır.
Aile danışmanlığı, ailelerin içinde yaşadığı sorunları ele alarak çözümler bulmayı amaçlayan bir danışmanlık türüdür. Aile danışmanlığı, aile içi ilişkilerde yaşanan problemleri, iletişim sorunlarını, çatışmaları, uyum sorunlarını, boşanma süreçlerini, çocuk yetiştirme konularını ve benzeri konuları ele alır.
Aile danışmanlığı, aile üyelerinin bireysel ihtiyaçlarını anlamalarına ve birbirleriyle daha sağlıklı bir şekilde iletişim kurmalarına yardımcı olur. Ayrıca, aile içindeki dinamikleri anlamak ve olumlu değişiklikler yapmak için rehberlik ve destek sunar.
Aile Danışmanlığı Sertifikası Kimler Alabilir?
Aile danışmanlığı eğitimi kimler alabilir en çok merak edilen sorulardan biridir. Aile danışmanlığı eğitimine; Pdr, Tıp, Psikoloji, Sosyoloji, Hemşirelik, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, alanlarından birinin en az 4 yıllık lisans programlarından mezun olanlar katılabilirler.
Ayrıca bu bölümleri bitirenlerden aile danışmanlığı yüksek lisans ya da doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılmaktadır. Aile danışma merkezlerinde çalışmak için sertifika almalarına gerek yoktur.
Aile Danışmanlığı Sertifikası Nasıl Alınır?
Aile danışmanlığı sertifika almak isteyenler öncelikle yönetmelik gereği belirtilen, psikoloji, sosyoloji, hemşirelik, çocuk gelişimi, pdr, rehberlik, tıp fakültesi ve sosyal hizmetler bölümlerinden ve fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir.
İlk adım olarak YÖK’e bağlı üniversitelerin veya MEB’e bağlı kurumların düzenlediği sertifika programına kayıt olmalısınız. Düzenlenen aile danışmanlığı kursu için kayıt işlemlerinizin tamamlanması ile sizlere eğitim programı tanımlanarak eğitim süreci başlatılır.
Eğitimi ve eğitim sonunda yapılan sınavı başarı ile tamamlamanız gerekmektedir. Eğitim sonunda e devlette sorgulanan üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası sahibi olursunuz. Alınan aile danışmanlık sertifikası, size aile danışmanı olma ve aile danışma merkezi açma fırsatı sunar.
Aile Danışmanlığı Sertifikası Ücretleri
Aile danışmanlığı eğitimi ücretleri ve ödeme koşulları hakkında detaylı bilgilere iletişim bilgilerimizden eğitim danışmanlarımıza ulaşarak elde edebilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız aile danışmanlığı sertifikası fiyatları, ödeme şartları ve eğitim hakkında detaylı bilgi vermek için en kısa sürede sizlere ulaşacaklardır.
Alınan Sertifika Ne İşe Yarar?
Aile danışmanlığı sertifikası ne işe yarar? Aile danışmanı nerelerde çalışır? Aile danışmanı ne iş yapar? Aile danışmanlık sertifikası alanlar ve mesleğin yeterliliğini sağlayanlar;
- Aile Danışmanlık Merkezi Açılabilir
- Aile Danışmanlık Merkezinde Çalışabilir
- Bireysel Kliniklerde Çalışabilir
- SHÇEK’e Bağlı Aile Danışmanlık Merkezlerinde Çalışabilir
- Kurumların Aile Danışmanlık Birimlerinde Çalışabilir
- Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinde Çalışabilir
- Aile Mahkemelerinde Bilirkişi Danışman Olarak Çalışabilir
- Rehabilitasyon Merkezlerinde Çalışabilir
Eğitim İçeriği Nasıldır?
- İletişim Teknikleri ve Aile İçi İletişim Süreci
- Aile Koçu ve Danışmanının Çocukla Oyun Terapisi, Çocuklu Ailelere Yaklaşımlar
- Aile Danışmanlığına Geştalt Terapi Tekniklerinin Uygulanması
- Temel Danışmanlık Becerileri
- Danışmanlık, Dirençle Baş Etme Teknikleri
- Kaygılı Bireylerle Danışma Becerileri
- Aile Koçluğu ve Danışmanlığında Kullanılan Teknikler
- Pozitif Yaşam, Çatışma ve Problem Çözme Becerileri
- Aile Danışmanlığında Değişen Toplumda Değişen Değerler Çalışması
- Bilinmesi Gereken Hukuksal Kavramlar
- Nişanlılık, Nikâh, Evlilik, Duygu Yönetimi
- Aile Danışmanlığında Yeni Kuramsal Yaklaşımlar
- Psikolojik Danışmanlık Kuramları ve Uygulamaları
- Aldatma-Tükenmişlik-Çocuklarda Cinsel Kimlik
- Objektif Testler, Çocukla Ergenle Uyum ve Davranış Problemleri
- Aile Danışmanlığında İnanç Sistemleri
- Bağımlılık Problemi Olan Bireylerle Çalışma Teknikleri ve Aile Koçluğu
- Aile Danışmanlığında Psikodrama
- Aile Danışmanının Öğrencilerle Çalışması ve Koçluk Hizmeti
- Ergenlik Süreci, Ergenlerin Kişilik Yapısı, Çoklu Zeka Kuramı
- Hedef Belirlemenin Önemi
- Cinsel Terapi Modüllerine Giriş
- Cinsel Gelişim Eğitim ve Danışmanlık
- Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi
- Psikolojik Danışma Becerileri
- Cinsel Terapi Modül 1, 2, 3,4
- Bilişsel Davranışçı Terapi ve Aile Danışmanlığında Aldatma
- Yas Terapisi Danışmanlık Becerileri, Travmada Krize Müdahale
- Problemli Çocuk Davranışlarında Aile Danışmanı ve Bilişsel Davranışçı Terapi
- Anormal Davranışlar, Online Danışma Becerileri,
- Evlilikte Uyumu ve Doyumu Etkileyen Faktörler
- Anormal Davranışlar ve Aile Danışmanı, Kişiler Arası Problem Çözme Becerileri
Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Aile danışmanlığı eğitimi sertifika kursu, uzaktan eğitim yöntemiyle internet üzerinden a-senkron sistemi ile verilmektedir. Aile danışmanlığı sertifikası kaç ayda alınır, Aile danışmanlığı sertifikası kaç saat olmalı sorularına yanıtlarla devam edelim. Eğitim süresi 3 aydır. Eğitimle ilgili ders videoları ve aile danışmanı pdf ders dokümanları uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olacaktır. Katılım sağlayanlar eğitime diledikleri gün ve saatlerde girerek eğitimlerini tamamlayabilirler.
Eğitim Süresi: 90 Gün / 450 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.
Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?
Aile danışmanlığı eğitimi sertifika kursu hakkında eğitim danışmanlarından bilgi almak ve tüm sorularınıza cevap bulmak için Whatsapp ve iletişim numaralarından iletişime geçebilir ya da aşağıdaki “Hemen Bilgi Al” başlıklı iletişim formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa sürede detaylı bilgi vermek için sizlere dönüş yapacaklardır. Aile danışmanlık sertifikası almak ve eğitime başlamak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.