Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

Aile Danışmanı Nasıl Olunur?

Aile danışmanı olmak için öncelikle iyi bir eğitim geçmişine sahip olmanız gerekmektedir. Aile danışmanı olmakla ilgili yönetmelik bulunmaktadır. Yönetmeliğe göre; Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerinden lisans olarak mezun olmak. MEB, üniversite ya da YÖK onaylı en az 300 saati teorik, otuz saati süpervizyon, 120 saati de uygulama içeren sertifika eğitimi almak gerekir. Peki aile danışmanı nasıl olunur inceleyelim.

Aile danışmanı olmak istiyorsanız, genellikle aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:

Eğitim: Aile danışmanı olmak için öncelikle psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerinden lisans programlarını tamamlayıp mezun durumda olmalısınız.

Sertifika: Aile danışmanı olarak çalışabilmek için, aile danışmanlığı sertifikasına sahip olmak gerekir. Üniversiteler ve MEB’e bağlı kurumlar tarafından düzenlenen sertifika programlarına katılarak üniversite onaylı ya da MEB onaylı sertifika alınabilir. Alınacak aile danışmanlığı sertifikasının mutlaka MEB, YÖK ya da üniversite onaylı olması gerekmektedir.

Yüksek Lisans veya Doktora; Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, hemşirelik, tıp ve çocuk gelişimi bölümlerinden lisans olarak mezun olarak aile danışmanlığı yüksek lisans ve doktora programını bitirerek de aile danışmanı olabilirler.

İletişim Becerileri: İyi iletişim becerilerine sahip olmak aile danışmanları için hayati öneme sahiptir. Hem bireysel olarak hem de ailelerle etkili bir şekilde iletişim kurabilme yeteneğiniz, danışmanlık sürecinde başarılı olmanızı sağlayacaktır. Aile danışmanı nasıl olunur sorusunun yanıtlarını aramaya devam edelim.

Etik İlkeler: Aile danışmanları, mesleki etik ilkeleri benimsemeli ve bunlara bağlı kalarak çalışmalıdır. Gizlilik, dürüstlük, tarafsızlık ve müşteri hakları gibi konularda bilgi sahibi olmalı ve uygulamalısınız.

Sürekli Eğitim: Alanınızda güncel kalmak ve mesleki becerilerinizi geliştirmek için sürekli eğitime ve mesleki gelişime önem vermelisiniz. Yeni terapi tekniklerini, araştırmaları ve yaklaşımları takip etmek, danışmanlık pratiğinizi zenginleştirecektir.

Aile danışmanı olmak istiyorsanız, bu adımları takip ederek mesleğinizde başarılı olabilir ve ailelere yardımcı olabilirsiniz.

Devlette Aile Danışmanı Nasıl Olunur?


Devlette aile danışmanı nasıl olunur? Aile danışmanı olmak için gerekli eğitim ve sertifikalarla başlamak gereklidir. Aile danışmanlığı sertifikasını aldıktan aile danışmanı unvanı ile danışmanlık yapabilirsiniz. Kendinize gereken şartları yerine getirerek aile Danışma merkezi açabilirsiniz. Ayrıca aile danışmanlığı merkezlerinde aile danışmanı olarak çalışabilirsiniz.

Aile danışmanlığı ile ilgili şu ana kadar devlette herhangi bir aile danışmanlığı alımı ve ataması olmamıştır. Kamu alımları olursa aile danışmanı sertifikası ile başvuru da bulunabilirsiniz.

Aile Danışmanı sertifikası almak için üniversite iş birliği ile hazırladığımız sertifika programına katılabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın