Oyun Terapisi Eğitimi & Sertifikası
Oyun terapisi eğitimi, oyun terapisi eğitimi veren üniversiteler iş birliği ile uzaktan şeklinde yapılmaktadır. Katılacağınız oyun terapisi kursu sonunda e devlette sorgulanan üniversite onaylı oyun terapisi sertifikası alabilirsiniz
Oyun Terapisi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?
Oyun terapisi, çocukların ihtiyaçlarını oyun ve oyuncaklar aracılığı ile ifade etmeleri üzerine yoğunlaşan özel işlevdir. Travmatik deneyimler geçiren çocukların duygularına ulaşmayı sağlar. Bunlara nasıl mücadele edeceklerini öğretir. En çok uygulanan teknik rol oyunlarıdır. 6 yaşından büyük çocuklarda konuşma da yapılır.
Çocuklar oynamayı severler. Çocuklar duygularını büyükler gibi ifade edemezler ve bunları anlamlandırmakta zorlanırlar. Duygularını tam anlamı ile büyükler gibi ifade edip konuşamazlar. Bu yüzden büyüklerle yapılan terapi şekli çocuklara uymaz. Oyun terapi anlamında çocuklar için kullanılır. Çocuklar seçilen oyun ve oyuncaklarla yaşadıklarını ve duygularını ifade etme ortamı bulurlar.
Oyun Terapisi Eğitimi Kimler Alabilir?
Bu eğitime;
– Doktorlar
– Pedagoglar
– Hemşireler
– Öğretmenler
– Aile Danışmanları
– Sınıf Öğretmenleri,
– PDR mezunları ve öğrencileri
– Psikoloji mezunları ve öğrencileri
– Sosyoloji mezunları ve öğrencileri
– Özel Eğitim mezunu ve öğrencileri
– Sosyal hizmet uzmanları ve öğrencileri
– Çocuk Gelişimi mezunları ve öğrencileri
– Okul Öncesi Öğretmenliği mezunu ve öğrencileri katılabilir.
Eğitime çocukları ile daha iyi uyum sağlama adına ebeveynler de katılabilir. Eğitim sonunda anne ve babalar çocuklarında iletişim konusunda farkındalık oluşur. Daha mutlu ve daha barışık bir ortam oluşturularak, çocukların duygu ve davranışlarını daha iyi anlayarak, yardımcı olabilirler.
Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Bu sorusunun cevabı çocukların dünyasında gizlidir. Çünkü çocuklar oyun oynamayı severler. Yetişkinler kadar duygularını anlayabilme ve becerileri gelişmemiştir. Bu nedenle oyunla çocuklara deneyimlerini ve duygularını ifade etme fırsatı sunulduğundan iyileştirici özelliği vardır. Çocuklar; oyunlarında davranışlarını etkileyen kızgınlık, üzüntü, korku ya da hayal kırıklığı gibi duyguları terapistin sağladığı güvenli bir ortamda canlandırabilirler. Oyun terapi çocukların; duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine zihinsel ve fiziksel düşüncelerini geliştirmelerine yardımcı olur.
Çocukların kendini en iyi ifade ettiği konuşma dili oyundur. Oyun terapi eğitimi ile çocukların bu dilini anlayabilir ve çocuğun duygularını temel ihtiyaçlarını, sevgilerini, nefretlerini, saldırganlık ve birçok davranışlarının nedenlerini öğrenebilir, onların dünyasına girebilir ve problemlerine çözüm üretebilirsiniz.
Oyun Terapisti Nasıl Olunur?
Kimler oyun terapisti olabilir? Oyun terapistliği günümüzün gözde meslekleri arasında yer alır. Sertifika eğitiminin alınması için kişilerin bazı bölüm mezunu olmaları gerekir. Oyun terapisti olmak için öncelikle terapist olmak gerekir. Alınacak oyun terapisi sertifika eğitimleri sayesinde oyun terapisti olunur. Bu eğitimlere katılan kişiler aldıkları sertifikaların etkisiyle çeşitli yerlerde çocuklar için bu terapiyi uygulayabilirler.
Oyun Terapisi Eğitimi Nereden Alınmalı?
Üniversite iş birliği ile uzman psikologlar tarafından hazırlanan, eğitim sonunda üniversite onaylı sertifika alacağınız oyun terapi sertifika programına katılabilirsiniz. Uzaktan eğitim olarak yapılan eğitim programı sonunda alacağınız sertifikada uzaktan eğitim ifadesi yer almaz. Oyun terapisi eğitimi fiyatları ve avantajları için düzenlediğimiz kampanyalarımızı takip ederek programlara katılabilirsiniz.
Oyun Terapisi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Mesleğin yeterliliklerini sağlayan bireyler;
– Anaokulları ve kreşlerde,
– Özel eğitim merkezlerinde,
– Özel danışmanlık merkezlerinde,
– Hastaneler vb. yerlerde çalışabilirler.
Oyun Terapisi Türleri & Çeşitleri Nelerdir?
Bilindiği gibi çocuklar yaşadıkları sorunları büyüklerde olduğu gibi soru cevap şeklinde yapılan seanslarda tam olarak yansıtamayabilirler. Çocuklar yaşadıkları ve etkilendiği olaylardaki duygusal tepkilerini kelimeleri kullanmak yerine, oyunlar ve oyuncaklar aracılığı ile açığa çıkarırlar. Değişik sorunları olan çocukların iç dünyasına ulaşıp yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için oyun terapisi yöntemi kullanılır.
Oyun terapisi uygulanırken özel olarak oluşturulan oyun odalarında, etkisinde kaldığı olayı tanımlamak ve çözüm bulmak adına çocuğa en uygun oyun terapisi türleri uygulanır. Oyun terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Çocuğun normal gelişimini etkileyen duygusal, davranışsal ve psikolojik problemleri ortadan kaldırmak ve problemin büyümesini önlemektir.
Oyun terapisi yapılarken kullanılacak oyun terapisi çeşitleri, non-direktif (yönlendirilmemiş), kognitif (bilişsel davranışçı) ve Filial Terapidir (anne-baba da dâhil olur). Oyun terapi uygulanırken çocuğun yaşadıklarına göre oyun terapisi türleri arasından en uygunu seçilmelidir.
Oyun terapi seansları kaç dakika sürmektedir ve oyun terapisi ortalama kaç seans yapılması gerekir sorularınız olabilir. Oyun terapisi seansı süreleri genel olarak 50 dakika sürmektedir. Ancak Filial terapi de durum biraz daha farklıdır. Filial Terapi seansları için 30 dakika yeterli olabilir. Oyun terapisi 15-20 seans sürmektedir.
Oyun terapisi türleri çocuğun yaşadığı problemlere uygun olarak kullanılırken, oyun terapisinden ne kadar zamanda sonuç alınır denilebilir. Bu süre çocuktan çocuğa değişmekle birlikte, çocuğun yaşadığı travmanın ciddiyetine ve olayları nasıl algıladığına göre farklılık gösterir. Problemli davranış ne kadar yeniyse bunun aşılması o kadar kolay olacaktır. Bireysel danışma da 4 haftada bir, gruplarda 8 haftada bir aile görüşmesi ile anne-baba bilgilendirili
Oyun Terapisi Eğitimi Kazanımları Nelerdir?
100 adet oyun terapisi sonuçları gözden geçirildiğinde oyun terapi tedavisinin orta ve yüksek aralıkta olumlu etkileri olduğu görülmektedir. Oyun terapi cinsiyet, yaş, soruna bağlı olmadan etkinliğini ortaya koymuştur. Aynı zamanda ebeveynin çocuğunun tedavi planında etkin rol üstelendiğinde bu etkinin en yüksek olduğu belirlenmiştir.
– Sorunlara yeni ve yaratıcı çözümler geliştirmek
– Kendisi ve diğerleri için saygı ve kabul geliştirmek
– Kendi davranışları için daha sorumlu olmak ve daha etkin stratejiler geliştirmek
– Duyguları deneyimlemek ve ifade etmeyi öğrenmek
– Empatiyi geliştirmek ve diğerlerinin düşüncelerine-duygularına saygı göstermek
– Öz yeterlilik geliştirmek
– Aile ile yeni sosyal ve ilişkisel beceriler geliştirmek
Oyun Terapisinin Yardımcı Olacağı Psikolojik Problemler Nelerdir?
Oyun Terapisi Eğitimi çocuklar üzerinde başarıyla uygulanan yöntemlerdendir. Çocukların yaşadıkları sorunlara çözüm bulmada en etkili yöntemlerden biridir. Özellikle travma, anne baba ayrılığı, anne yada baba kaybı gibi sorunlarda yaklaşım olarak tercih edilen bir uygulamadır. Oyun terapisinin, deneyimsel oyun terapi, filial terapi ve çocuk merkezli oyun terapi gibi farklı uzmanlık alanları da vardır. Yardımcı olduğu alanlardan bazıları;
– PTSD (Post Travmatic Stress Disorder): Travma Sonrası Stres Bozukluğu
– Anxiety: Anksiyete/Endişe
– Dikkat eksikliği ve hiperaktivite (aşırı hareketlilik) bozukluğu
– Impulsiveness: Impulsivite/dürtüsellik
– Okuma bozuklukları
– Sosyal içe kapanıklılık
– Güven eksikliği/depresyon
– Sebebi anlaşılamayan baş ve karin ağrıları
– Boşanma sonrası adaptasyon sorunları.
Oyun Terapisi Eğitimi Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?
Oyun terapisi odası, oyuncakları hakkında bilgilerin verileceği ve oyun terapi kitabı önerilerinin yer alacağı eğitim programı içeriği;
– Oyunun Tanımı ve Önemi
– Oyun ve Önemi
– Oyunu Etkileyen Faktörler
– Oyun Materyallerinin Özellikleri
– Yaşlara Göre Oyuncak Tercihleri
– Oyuncakların Sınıflandırılması
– Oyuncak Çeşitleri
– Oyunun Yapısal Temelleri
– Oyun Terapisinde Vakalar
– Yaşa Göre Oyunlar
– Oyun Odasının Özellikleri
– Çocuk Merkezli Oyun Terapi
– Oyun Terapistinin Becerileri
– İlk Terapi Görüşmesi
– Çocuk İçin Terapistin Anlamı
– Oyun Terapisinde Güven Oluşturma
– Terapistin Farkındalığı
– Terapi Odasında Çocukların Sorduğu Sorular
– Yönlendirilmiş Oyun Terapi
Oyun Terapisi Sertifika Eğitimi Uzaktan Eğitim Olarak Nasıl Alınacak?
– Kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyere kullanıcı adı ve şifreleri sms ve mail yoluyla gönderilir.
– Kullanıcı adı ve şifreniz ile uzaktan eğitim platformuna giriş yapılır.
– Eğitim videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde karşınıza yüklü halde gelir.
– Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz.
– Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olursunuz
Oyun Terapisi Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu, internet üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait ders videoları ve ders dokümanları uzaktan eğitim sistemine yüklenmiştir. Eğitimlerini katılımcı eğitim süresinde istedikleri gün ve saatte sisteme giriş yaparak tamamlayabilirler. Eğitimi başarı ile tamamlayarak eğitim sonunda 120 saatlik oyun terapi uygulayıcı eğitimi sertifikası almış olacaksınız.
Eğitim Süresi: 30 Gün / 120 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitime Nasıl Katılabilirim? Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?
Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu hakkında bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgi vermek için en kısa sürede sizlere dönüş yapacaklardır. Oyun terapi eğitimine katılmak ve sertifikası almak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.