iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Cevizli Mah, Zuhal Cd. No: 44 Kat: 1, Ofis:231 34846 Maltepe/İstanbul

Oyun Terapisi Eğitimi & Sertifikası

Oyun Terapisi Eğitimi & Sertifikası

Oyun terapisi eğitimi, oyun terapisi alanında çalışmak isteyen kişilere, gerekli bilgi, beceri ve deneyimi kazandırmayı amaçlayan bir eğitim programıdır. Uzaktan online eğitim şeklinde yapılan oyun terapisi sertifika programı sonunda e devletten sorgulanan üniversite onaylı sertifika alınmaktadır.

Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?

Oyun terapisi eğitimi, oyun terapisi uygulayıcılarının ihtiyaç duydukları bilgi, beceri ve deneyimi kazanmalarına yardımcı olan bir eğitim programıdır. Oyun terapisi, oyunun doğal olarak ilgi çekici ve eğlenceli özelliklerini kullanarak, bireylerin duygusal sorunlarını anlamalarına ve bunları çözmelerine yardımcı olur.

Oyun terapisi eğitimi, oyun terapisi süreci ve teknikleri hakkında bilgi verir ve oyun terapisi uygulayıcılarına bir dizi beceri öğretir. Bu beceriler arasında çocukların dil ve duygu ifadelerini anlama, terapi seanslarında kullanılacak oyunlar ve materyallerin seçimi, terapi oturumlarının planlanması, terapi oturumlarının yürütülmesi ve sonlandırılması gibi konular yer alır.

Çocuklar oynamayı severler. Çocuklar duygularını büyükler gibi ifade edemezler ve bunları anlamlandırmakta zorlanırlar. Duygularını tam anlamı ile büyükler gibi ifade edip konuşamazlar. Bu yüzden büyüklerle yapılan terapi şekli çocuklara uymaz. Oyun terapi anlamında çocuklar için kullanılır. Çocuklar seçilen oyun ve oyuncaklarla yaşadıklarını ve duygularını ifade etme ortamı bulurlar.

Oyun Terapisi Nedir?

Oyun terapisi, oyuncaklar, oyunlar, el işi malzemeleri ve sanat malzemeleri gibi çeşitli araçlar kullanarak, bireylerin duygusal, sosyal, davranışsal ve bilişsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir terapi türüdür.  Çocuklar, gençler ve yetişkinler gibi çeşitli yaş gruplarındaki bireylerin duygusal, zihinsel, sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarına yönelik bir terapi yöntemidir.

Oyun terapisi, oyun materyalleri, oyun setleri, kartlar, kuklalar, resimler, müzik, hikayeler ve benzeri materyallerle yapılır. Terapist, kişinin terapi hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için oyun sürecini yönlendirir. Oyun terapisi sırasında, kişiye güvenli bir ortam sağlanır ve kişi kendini rahat hissedebilir. Oyun terapisi, kişinin özgüvenini artırır, sorun çözme becerilerini geliştirir ve sosyal becerilerini iyileştirir.

Oyun terapisi, kişinin kendini ifade etmesine, duygularını kontrol etmesine, sosyal becerilerini geliştirmesine ve özgüvenini arttırmasına yardımcı olur. Bu yöntem, depresyon, kaygı, öfke kontrolü, travma sonrası stres bozukluğu, yas, aile problemleri ve benzeri sorunlarla başa çıkmak için kullanılabilir.

Oyun Terapisi Eğitimi Kimler Alabilir?

Kimler oyun terapisi eğitimi alabilir? Oyun terapisi eğitimine çocuklarla çalışan psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimi uzmanları, okul rehberleri, psikolojik danışmanları, aile danışmanları, öğretmenler, doktorlar, hemşireler, pedagoglar, sosyologlar ve özel eğitim uzmanları katılabilir. Ayrıca eğitime çocukları ile daha iyi uyum sağlamak ve farkındalık oluşturmak isteyen ebeveynler de katılabilir.

İstihdam Alanları Nelerdir?

Oyun terapisi sertifikası alan kişiler, çocuklarla çalışan birçok farklı alan ve iş yerinde iş imkânı bulabilirler. Çalışma alanlarından bir kısmı şu şekilde sıralanabilir:

Psikoloji Klinikleri ve Terapi Merkezleri: Oyun terapisi sertifikası alan kişiler, psikoloji klinikleri ve terapi merkezlerinde çalışarak, çocukların ruh sağlığı sorunlarına yardımcı olabilirler.

Okullar: Öğretmenler, okul psikologları ve rehberlik servisi personeli, oyun terapisi eğitimi ile çocuklara daha etkili bir şekilde yardımcı olabilirler.

Hastaneler: Oyun terapisi uygulayıcıları, çocuk hastanelerinde veya psikiyatrik hizmetlerde çalışarak, hastaların tedavi süreçlerine yardımcı olabilirler.

Rehabilitasyon Merkezleri: Fiziksel, zihinsel veya duygusal rahatsızlıkları olan çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezleri, oyun terapisi hizmetlerine ihtiyaç duyarlar.

Danışmanlık Merkezleri: Oyun terapisi uygulayıcıları, danışmanlık merkezleri veya aile danışmanlığı merkezlerinde çalışarak, ailelerin çocuklarıyla olan ilişkilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirler.

Özel Eğitim Merkezleri: Oyun terapisi eğitimi alan kişiler, özel eğitim merkezlerinde çalışarak, özel gereksinimleri olan çocuklara yardımcı olabilirler.

Çocuk Koruma Merkezleri: Çocuk koruma merkezleri, oyun terapisi eğitimi alan kişiler için bir diğer istihdam alanıdır.

Eğitim İçeriği Nasıldır?

  • Oyunun Tanımı ve Önemi
  • Oyun ve Önemi
  • Oyunu Etkileyen Faktörler
  • Oyun Materyallerinin Özellikleri
  • Yaşlara Göre Oyuncak Tercihleri
  • Oyuncakların Sınıflandırılması
  • Oyuncak Çeşitleri
  • Oyunun Yapısal Temelleri
  • Oyun Terapisinde Vakalar
  • Yaşa Göre Oyunlar
  • Oyun Odasının Özellikleri
  • Çocuk Merkezli Oyun Terapi
  • Oyun Terapistinin Becerileri
  • İlk Terapi Görüşmesi
  • Çocuk İçin Terapistin Anlamı
  • Oyun Terapisinde Güven Oluşturma
  • Terapistin Farkındalığı
  • Terapi Odasında Çocukların Sorduğu Sorular
  • Yönlendirilmiş Oyun Terapi

Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu, internet üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait ders videoları ve ders dokümanları uzaktan eğitim sistemine yüklenmiştir. Eğitimlerini katılımcı eğitim süresinde istedikleri gün ve saatte sisteme giriş yaparak tamamlayabilirler. Eğitimi başarı ile tamamlayarak eğitim sonunda 120 saatlik oyun terapi uygulayıcı eğitimi sertifikası almış olacaksınız.

Eğitim Süresi: 30 Gün / 120 Saatlik Sertifika

Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)

Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test

Sertifika Sınav Hakkı: 5

Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan

Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika

Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.

Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?

Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu hakkında bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgi vermek için en kısa sürede sizlere dönüş yapacaklardır. Oyun terapi eğitimine katılmak ve sertifikası almak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın