iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Cevizli Mah, Zuhal Cd. No: 44 Kat: 1, Ofis:231 34846 Maltepe/İstanbul

Otizm Eğitmeni Nasıl Olunur?

Otizm Eğitmeni Nasıl Olunur?

Otizm eğitmeni olmak isteyen kişilerin otizm eğitmenliği sertifika programlarına katılıp, eğitimleri başarılı şekilde bitirmeleri gerekmektedir. Kurumumuzun uzaktan eğitim sistemi üzerinde yer alan otizm eğitmenliği sertifika eğitim modeli bulunmaktadır. Kurumumuzun uzaktan eğitim portalına giriş yaparak kurs eğitimine kayıt olabilirsiniz.

Kayıt işlemlerinin ardından size tanımlanan kullanıcı adı ve şifrenizle birlikte sistem üzerinden giriş yaparak eğitimlere dilediğiniz yerden katılabilirsiniz. Eğitimler uzaktan online eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitimlerinizi tamamladığınız zaman sistem üzerindeki sınavdan geçerli not almanız gerekir. Böylece e devlet üzerinde aratıldığında görüntülenebilen sertifika sahibi olabilirsiniz. Alınan sertifika ile “otizm eğitmeni” “otizm öğretmeni” unvanları ile çalışabilirsiniz.

Otizm Eğitmeni Ne İş yapar?

Otizm eğitmenleri, özel gereksinimli çocukların eğitimi ve öğretimi konusunda uzmanlaşmış eğitimcilerdir. Otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin öğrenme ihtiyaçlarına uygun olarak özel bir eğitim planı geliştirmek ve uygulamakla görevlidirler.

Otizm öğretmeni, otizmli çocuklarla birebir çalışarak, özel eğitim gereksinimlerine uygun olan öğretim materyalleri ve öğretim stratejileri geliştirir. Ayrıca, otizmli bireylerin davranışlarını anlamak ve etkili bir şekilde yönetmek için özel eğitim tekniklerini kullanır. Bu teknikler arasında, pozitif davranış pekiştirme, sınırlar ve sınırlamalar, duyusal entegrasyon, uygun sosyal etkileşim stratejileri, öz-yönetim ve problem çözme teknikleri yer alabilir.

Otizm eğitmeni ayrıca, otizmli bireylerin gelişimini izlemek ve ilerlemelerini kaydetmekle de görevlidir. Bunun için, öğrencilerin öğrenme seviyelerini değerlendiren özel ölçümler ve gözlem teknikleri kullanır.

Otizm hocası ayrıca, öğrencilerin aileleri, diğer öğretmenler ve ilgili sağlık uzmanları ile iletişim kurarak, bütüncül bir yaklaşım sağlar. Böylece, otizmli öğrencilerin bütünsel bir destek aldığından emin olurlar.

Otizm öğretmeni, özel gereksinimli çocuklara yönelik eğitim alanında çeşitli iş fırsatlarına sahiptir. Özel eğitim okulları, özel eğitim merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, danışmanlık firmaları ve devlet kurumları, otizm eğitmenleri için istihdam fırsatları sunan yerler arasındadır.

Otizm Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır?

Otizm eğitmeni ne kadar maaş alır? Otizm eğitmeninin aldığı maaş devlet kurumlarında veya özel eğitim merkezlerinden çalışan otizm öğretmeninin alacağı maaş farklı olabilir. Devlet okullarında otizm öğretmeni olarak çalışan kişiler, diğer öğretmenlerin alındığı maaşa benzer kazanç elde etmektedir. Özel eğitim kurumlarında, otizm öğretmeni olarak görev alan kişiler biraz daha düşüktür. Elbette yeni başlayan otizm eğitmeni ile uzman olarak görev alan eğitmenlerin alacağı maaşlarda farklılık olabilir. Alınacak maaşlar çalışma yılına, tecrübe ve bilgi birikime göre farklılıklar göstermektedir.

Otizm Eğitmenliği sertifika programına katılarak e devlette sorgulanan üniversite onaylı Otizm Eğitmenlik sertifikası alabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın