Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi & Sertifikası
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimi, bireylerin zihinsel sağlığı ve duygusal refahlarını iyileştirmek için bilişsel ve davranışsal tekniklerin kullanımını öğretmeyi amaçlayan bir bir eğitim programıdır. BDT eğitimi online uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim sonunda e devletten sorgulanan üniversite onaylı bilişsel davranışçı terapi uygulayıcı sertifikası alınmaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Eğitimi Nedir?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) eğitimi, bireylere BDT yaklaşımını anlama ve uygulama becerileri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim sürecidir. BDT eğitimi, katılımcılara bireylerle etkili bir şekilde çalışabilmeleri için gerekli teorik bilgi, uygulama becerileri ve etik yönergeleri sağlar. Bu eğitim, bireylerin zihinsel sağlık sorunlarına karşı etkili bir şekilde müdahale etmelerine ve destek vermelerine yardımcı olacak bir temel oluşturur.
BDT’nin amacı, bireylerin duygusal sıkıntılarıyla daha etkin bir şekilde başa çıkmalarını sağlamaktır. Bu terapi, depresyon, anksiyete, panik bozukluğu, yeme bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) ve obsesif-kompulsif bozukluk (OKB) gibi birçok zihinsel sağlık sorununun tedavisinde etkili bir şekilde kullanılmaktadır.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi online olarak alabileceğiniz eğitimdir. İnternet’in olduğu her yerden katılabileceğiniz BDT terapi eğitimi uzaktan eğitim şeklinde A – senkron sistemler üzerinden yapılmaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Kimler Alabilir?
Bilişsel davranışçı terapi eğitimine; Psikolog, PDR, sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller ve Aile Danışmanları, Psikoterapistler, Psikiyatristler, Aile Hekimleri başvurabilir. BDT eğitimi kimler alabilir sorusu ile devam edelim.
Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Psikoloji, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisansını tamamlamaları gerekmektedir.
Bilişsel Davranışçı Terapi Sertifikası Nasıl Alınır?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) sertifikası almak için öncelikle ilgili alanda lisans veya lisansüstü eğitim almış olmanız gerekir. Lisans veya lisansüstü eğitiminizin ardından, bir BDT eğitimi programına ve sertifika programına başvurmanız gerekmektedir. BDT eğitimi nasıl alınır sorusu ile devam edelim.
Kayıt işlemlerinizden sonra eğitimde tanımlanan tüm dersleri başarı ile tamamlamanız gerekir. BDT eğitim programı sonunda yapılacak sınavı başarı ile geçmeniz sertifika almanız için çok önemlidir. Eğitim ve sınav sonunda e devletten sorgulanan üniversite onaylı bilişsel davranışçı terapi (BDT) sertifikası alabilirsiniz. Alınan BDT uygulayıcı sertifikası bu alanda uzman olarak çalışabilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı Terapi Sertifikası Nereden Alınır?
Üniversiteler ve eğitim kurumları Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi sertifika programları düzenlemektedirler. Yapılan BDT eğitimi online uzaktan eğitim şeklinde yapılabileceği gibi örgün eğitim olarak da yapılmaktadır. BDT eğitimi nereden alınmalı sorusu merak edilen sorulardandır. BDT eğitimini Gri Danışmanlık’tan alabilirsiniz.
Üniversite iş birliği ile hazırlanan online BDT eğitimi programına katılabilir, üniversite onaylı BDT sertifikası alabilirsiniz. Kurumumuzda bilişsel davranışçı terapi eğitimi online olarak yapılmaktadır. Örgün eğitimin birebir aynısı şeklinde yapılan eğitim sonunda üniversite onaylı bilişsel davranışçı sertifikası alınmaktadır. Kayıt formunu doldurarak hemen başvuru yapabilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Fiyatları
Bilişsel Davranışçı terapi sertifikası fiyatları ve ödeme seçenekleri hakkında detaylı bilgilere iletişim bilgilerimizden yararlanarak eğitim danışmanlarımızdan ulaşabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız BDT eğitimi ücretleri ve ödeme seçenekleri hakkında detaylı bilgi vermek için en kısa sürede geri dönüş yapacaklardır.
Bilişsel Davranışçı Terapi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Bilişsel davranışçı terapi eğitimini aldıktan sonra eğitimin ve sertifikanın verdiği yetki ile kendinize yeni bir unvan katmış olursunuz. Hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak yaptığınız danışmalarda bilişsel davranışçı terapinin kuram ve teknikleri uygulayabilirsiniz.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimini alanında uzman olarak çalışmak isteyen psikoterapistler ruhsal hastalıkların tedavisinde etkin olarak kullanabilirler. Ruhsal hastalıkların tedavisinde en etkili psikoterapi türlerinden biridir.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi sonrasında alan uzmanları, psikoterapistler, depresyon, anksiyete (kaygı) bozuklukları, bedensel belirtilerle giden bozukluklar ve yeme bozuklukları başta olmak üzere birçok ruhsal hastalığın tedavisinde daha etkin ve profesyonel müdahale edebileceklerdir.
BDT eğitimi bu hastalıklar dışında, kişinin günlük hayatta karşılaştığı, ruhsal hastalık boyutuna ulaşmayan birçok sorunun çözümünde de kullanılabilir.
Eğitim İçeriği Nasıldır?
- Psikoterapi Sürecine Genel Bakış
- Psikoterapi ve Etik
- Terapist Becerileri
- Terapötik İttifak
- BDT Görüşme İlke ve Teknikleri
- İlk Görüşme / Değerlendirme Görüşmesi
- Hedef Belirleme
- Klinik Kontrat
- Karşılaşılabilecek Zorluklar
- Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir?
- BDT’nin Kullanım Alanları Nelerdir?
- Temel BDT Görüşme Teknikleri
- Ellis’in Bilişsel Yaklaşımı
- Temel Bilişsel Davranışçı Terapiler (Beck Modeli)
- BDT de Kullanılan Formlar
- BDT Uygulamaları ve Uygulamada Önemli Noktalar
- BDT Vaka Formülasyonu
- Bilişsel Yaklaşımın Temel İlkeleri
- Davranışçı Yaklaşımın Temel İlkeler
- BDT Seans Yapısı
- Düşünce-Duygu-Davranış İlişkileri
- Otomatik Düşünceler, Ara İnançlar ve Ana İnançlar
- Sorunların Kavramsallaştırılması / Vaka Formülasyonu
- Tedavi Planı Oluşturma
- Temel Teknikler
- Ev Ödevleri
- Olası Zorluklar
- BDT Yaklaşımıyla Anlatılan Bozukluklar
- Şizofren
- Bipolar
- Depresyon
- Panik Bozukluk
- Yaygın Anksiyete Bozukluğu
- Sosyal Fobi
- Özgül Fobi
- Travma Sonrası Stres Bozukluğu
- Somatoform Bozukluklar
- Alkol Bağımlılığı
- Kumar Ve Dürtü Kontrol Bozukluğu
- Uyku Bozuklukları
- Yeme Bozuklukları
- Cinsel İşlev Bozukluğu
- Psikotik Bozukluklar
- Kişilik Bozuklukları
Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Bilişsel davranışçı terapi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Bilişsel davranışçı terapi (BDT) eğitimi ne kadar sürer sorusu ile devam edelim. Eğitim süresi 60 gündür. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
Eğitim Süresi: 60 Gün / 120 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.
Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?
BDT uygulayıcı eğitimi sertifika kursu hakkında eğitim danışmanlarından bilgi almak ve tüm sorularınıza cevap bulmak için Whatsapp ve iletişim numaramızdan iletişime geçebilir ya da aşağıdaki hemen bilgi al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa süre de detaylı bilgi vermek için geri dönüş sağlayacaklardır. Online BDT eğitimine katılmak ve BDT sertifikası almak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.