Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi – BDT Eğitimi
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi, uzaktan eğitim şeklinde üniversite iş birliği ile hazırlanan programdır. Katılacağınız BDT eğitimi sonunda e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı e devlette sorgulanabilen bilişsel davranışçı terapi eğitimi (BDT) sertifikası sahibi olabilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?
BDT eğitimi nedir? Birçok ruhsal rahatsızlıkta etkili olan Bilişsel davranışçı terapi, bilimsel olarak denenmiş ve birçok klinik araştırma ile tedavi yöntemlerinin etkinliği kanıtlanmıştır. Bilişsel davranışçı terapi de ruhsal rahatsızlıkları ve nedenlerini araştırırken psikoloji bilimi verileri esas alınır. Bundan dolayı BDT, psikoterapi alanında en önde gelen yaklaşımlardan birisi haline gelmiştir.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi online olarak alabileceğiniz eğitimdir. İnternet’in olduğu her yerden katılabileceğiniz BDT terapi eğitimi uzaktan eğitim şeklinde A – senkron sistemler üzerinden yapılmaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Kimler Alabilir?
BDT eğitimi kimler alabilir? Bilişsel davranışçı terapi eğitimine; Psikolog, PDR, sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller ve Aile Danışmanları, Psikoterapistler, Psikiyatristler, Aile Hekimleri başvurabilir.
Lisans eğitimi farklı olup da bu eğitime başvurmak isteyenler; Psikoloji, Klinik Psikoloji, Uygulamalı Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık alanlarında yüksek lisansını tamamlamaları gerekmektedir.
Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir?
Psikoterapi ruhsal rahatsızlık veya sorunları sözel etkileşim yoluyla (görüşmelerle) çözme tekniğidir. Bilişsel davranışçı terapi de bir psikoterapi türüdür. İnsan davranışı ve duygulanımını inceleyen psikolojik modellerden yararlanılarak geliştirilmiştir. Bilimsel bir zemin üzerine kurulu olup birçok psikiyatrik bozukluk ve geniş bir sorun alanında etkili olduğu kanıtlanmış bir tedavi yaklaşımıdır.
Bilişsel davranışçı terapi, psikoloji ve psikopatoloji (ruhsal rahatsızlıklar) alanındaki bilimsel bulgulara dayalı olarak geliştirilmiş, bilimsel ilkelerin psikoterapi alanına uygulanmasıyla ortaya çıkmış çağdaş bir psikoterapidir.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Nasıl Alınır?
BDT eğitimi nasıl alınır? BDT eğitimi online uzaktan eğitim şeklinde yapılabileceği gibi örgün eğitim olarak da yapılmaktadır. Kurumumuzda bilişsel davranışçı terapi eğitimi online olarak yapılmaktadır. Örgün eğitimin birebir aynısı şeklinde yapılan eğitim sonunda üniversite onaylı bilişsel davranışçı sertifikası alınmaktadır.
Üniversite iş birliği ile hazırlanan online BDT eğitimi programına katılabilir, üniversite onaylı BDT sertifikası alabilirsiniz. BDT eğitimi uzaktan eğitim şeklinde yapılmakta olup internetin olduğu her yerden katılım sağlayabilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Nereden Alınır?
BDT eğitimi nereden alınmalı? BDT tüm dünyada yaygın olarak kullanılan, birçok psikiyatrik hastalığın psikolojik sorunların tedavisinde kanıta dayalı tedavi arasında birinci sırada yer alan psikoterapi türüdür. Üniversite iş birliği ile kurumumuz tarafından online BDT eğitimi verilmektedir. Online bilişsel davranışçı eğitimi programı sizlere üniversite onaylı BDT sertifikası sahibi olma fırsatı sunmaktadır.
BDT Eğitimi Kimden Alınmalı?
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi kimden alınmalı? Bilişsel davranışçı terapi sertifikalı eğitimi, davranışçı terapi tekniklerini öğreneceğiniz programdır. Günlük hayatta karşılaşılan depresyon, panik atak gibi rahatsızlıkların tedavi süreçlerinde becerinizi ve yeteneklerinizi artırmanıza yarayacak olan bu eğitim online olarak verilmektedir. Katılacağınız online BDT eğitiminde temel ilkeler, bilişsel teknikler, davranışçı teknikler gibi en temel tekniklerden başlayarak detaylı bir içerik bulunmaktadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi Hangi Hastalıkların Tedavisinde Etkilidir?
BDT hangi hastalıkların tedavisinde etkilidir? Bilişsel davranışçı terapi, birçok ruhsal hastalığın tedavisinde psikiyatrik ilaçlarla birlikte ya da tek başına etkili olmaktadır. Bu terapi türünün etkililiğini gösteren bilimsel veriler mevcuttur. Bu veriler bilişsel davranışçı terapinin aşağıda sayılan sık görülen psikiyatrik bozuklukların tedavisinde etkili olduğunu göstermiş ve bilişsel davranışçı terapi bu bozuklukların tedavisini konu alan pek çok kılavuzda etkili bir tedavi yöntemi olarak yer almıştır:
– Anksiyete bozuklukları
– Obsesif kompulsif bozukluk
– Panik bozukluk
– Hipokondriyazis
– Travma sonrası stres bozukluğu
– Yaygın anksiyete bozukluğu
– Depresyon
– Cinsel işlev bozuklukları
– Çift tedavileri ve aile terapileri
– Alkol ve madde kötüye kullanımı
– Yeme bozuklukları
– Somatoform bozukluklar
– Sosyal fobi
– Özgül fobiler
– Tik gibi çeşitli davranış problemleri
– Yeme bozuklukları
– Şizofreni
– İki uçlu bozukluk (Bipolar bozukluk)
– Öfke kontrolü
– Kişilik bozuklukları
– Ağrı kontrolü
– Çeşitli sağlık sorunlarına uyum sağlama
– Uyku bozuklukları.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Ne İşe Yarar?
Bilişsel davranışçı terapi kısa süreli, planlı, yapılandırılmış bir psikoterapi türüdür. Bdt, kişinin düşünce yapısını ele almak ve yeniden yapılandırmak üzerine kurulmuş bir yöntemdir. BDT’de terapistin amacı kişinin düşüncelerini ve inançlarını yeniden yapılandırarak duygu ve davranışlarında kalıcı bir değişmeye yol açmaktır.
Kişinin hayatında sorun olarak gördüğü konular belirlenir. Bu sorun alanları, ilişki alanı, sosyal yaşam ve iş yaşamı, ailevi sorunlar vb. olarak değerlendirilebilir. Kişi ile terapistin iş birliği içinde belirledikleri sorunlar doğrultusunda çalışmaya başlanır.
Terapi sürecinde kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden yapılandırılır ve yerine daha gerçekçi ve olumlu düşünce şekline dönüşmesi sağlanır. Bu şekilde kişinin duygu ve davranışlarının değişmesi sağlanır.
Kişinin düşünce sistemindeki değişiklik ve seanslar içinde kendisi ile ilgili fark ettikleri ile kişi bir süre sonra kendi kendisini daha iyi tanır ve sorunlarla daha kolay bir şekilde baş edebilmeye başlar.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Fiyatları Ne Kadar?
BDT eğitimi fiyatları ne kadar? Bilişsel davranışçı terapi eğitimi ücreti, eğitimin yapılış şekline ve kuruma göre değişikler göstermektedir. Sizler için online BDT eğitimi internetin olduğu her yerden katılacağınız şekilde düzenlenmiştir. BDT eğitimi ücreti ekonomik şekildedir.
Bilişsel Davranışçı Terapi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Bilişsel davranışçı terapi eğitimini aldıktan sonra eğitimin ve sertifikanın verdiği yetki ile kendinize yeni bir unvan katmış olursunuz. Hem psikoterapi yapabilir hem de aktif olarak yaptığınız danışmalarda bilişsel davranışçı terapinin kuram ve teknikleri uygulayabilirsiniz.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimini alanında uzman olarak çalışmak isteyen psikoterapistler ruhsal hastalıkların tedavisinde etkin olarak kullanabilirler. Ruhsal hastalıkların tedavisinde en etkili psikoterapi türlerinden biridir.
Bilişsel davranışçı terapi eğitimi sonrasında alan uzmanları, psikoterapistler, depresyon, anksiyete (kaygı) bozuklukları, bedensel belirtilerle giden bozukluklar ve yeme bozuklukları başta olmak üzere birçok ruhsal hastalığın tedavisinde daha etkin ve profesyonel müdahale edebileceklerdir.
BDT eğitimi bu hastalıklar dışında, kişinin günlük hayatta karşılaştığı, ruhsal hastalık boyutuna ulaşmayan birçok sorunun çözümünde de kullanılabilir.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?
BDT uygulayıcı eğitimi içeriği;
– Psikoterapi sürecine genel bakış
– Psikoterapi ve etik
– Terapist becerileri
– Terapötik ittifak
– BDT Görüşme ilke ve teknikleri
– İlk görüşme / Değerlendirme görüşmesi
– Hedef belirleme
– Klinik kontrat
– Karşılaşılabilecek zorluklar
– BDT Eğitimi
– Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir ?
– BDT’nin Kullanım Alanları Nelerdir ?
– Temel BDT Görüşme Teknikleri
– Ellis’in Bilişsel Yaklaşımı
– Temel Bilişsel Davranışçı Terapiler (Beck Modeli)
– BDT de Kullanılan Formlar
– BDT Uygulamaları
– Uygulamada Önemli Noktalar
– BDT Vaka Formülasyonu
– Bilişsel yaklaşımın temel ilkeleri
– Davranışçı yaklaşımın temel ilkeler
– BDT seans yapısı
– Düşünce-duygu-davranış ilişkileri
– Otomatik düşünceler, ara inançlar ve ana inançlar
– Sorunların kavramsallaştırılması / Vaka formülasyonu
– Tedavi planı oluşturma
– Temel teknikler
– Ev ödevleri
– Olası zorluklar
– BDT yaklaşımıyla anlatılan bozukluklar
– Şizofren
– Bipolar
– Depresyon
– Panik Bozukluk
– Yaygın Anksiyete Bozukluğu
– Sosyal Fobi
– Özgül Fobi
– Travma Sonrası Stres Bozukluğu
– Somatoform Bozukluklar
– Alkol Bağımlılığı
– Kumar ve Dürtü Kontrol Bozukluğu
– Uyku Bozuklukları
– Yeme Bozuklukları
– Cinsel İşlev Bozukluğu
– Psikotik Bozukluklar
– Kişilik Bozuklukları.
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Bdt eğitimi ne kadar sürer? Bilişsel davranışçı terapi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 60 gündür. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
Eğitim Süresi: 60 Gün / 120 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.
Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim? Eğitime Nasıl Katılabilirim?
BDT uygulayıcı eğitimi sertifika kursu hakkında eğitim danışmanlarından bilgi almak ve tüm sorularınıza cevap bulmak için Whatsapp ve iletişim numaramızdan iletişime geçebilir ya da aşağıdaki hemen bilgi al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa süre de detaylı bilgi vermek için geri dönüş sağlayacaklardır. Online BDT eğitimine katılmak ve BDT sertifikası almak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.