Pdr Mezunları Aile Danışmanı Olabilir mi?

Pdr Mezunları Aile Danışmanı Olabilir mi?

PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) bölümü mezunları genellikle bireylerin psikolojik ve duygusal ihtiyaçlarına yardımcı olmak amacıyla eğitim almaktadırlar. Bu alandaki mezunlar genellikle okul rehberlik hizmetlerinde, özel danışmanlık merkezlerinde veya kariyer danışmanlığı gibi alanlarda çalışabilirler. Peki Pdr mezunları aile danışmanı olabilir mi inceleyelim.

Aile danışmanlığı, aile içi ilişkileri ve dinamikleri anlamak, aile üyeleri arasında iletişim problemlerini çözmek, çatışmaları yönetmek ve aile bireylerine destek sağlamak gibi konuları kapsar. PDR mezunları, ailelerin yaşadığı zorluklarla başa çıkabilmek, iletişim sorunlarına yardımcı olmak ve aile içi ilişkileri güçlendirmek gibi konularda uzmanlaşabilirler.

Pdr’ciler aile danışmanı olabilir mi sorusu aile danışmanı olmak isteyen Pdr mezunları tarafından çok sorulmaktadır. Psikolojik danışma ve rehberlik bölümü mezunları aile danışmanı olabilirler. Ancak Aile danışmanı olmak isteyen bir PDR mezununun öncelikle uygun bir eğitim ve sertifika alması gerekmektedir.

Aile danışmanı olmak isteyen Pdr mezunlarının karşılarına iki yol çıkar. Birinci olarak aile danışmanlığı alanında yüksek lisans ve doktora programlarına katılmak. Yüksek lisans programını tamamlayanlar aile danışmanı olur. Yüksek lisans programını tamamlayanların ayrıca sertifika almalarına gerek yoktur.

Diğer bir yol ise MEB’e bağlı kurumlar ya da YÖK’e bağlı kurumların düzenlediği aile danışmanlığı sertifika programını tamamlamak ve aile danışmanı sertifikası almak. Aile danışmanlığı sertifika programını tamamlayan ve sertifikasını alan Psikolojik danışma ve rehberlik mezunları aile danışmanı unvanını alırlar.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Mezunları Aile Danışmanlık Merkezi Açabilir mi?

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca” hazırlanan ve 04 Eylül 2012 tarihinde yürürlüğe giren “Gerçek Kişiler ve Özel Hukuk Tüzel Kişileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Açılacak Aile danışma merkezleri yönetmeliği “ne göre kimlerin aile danışmanı olacağı ve kimlerin aile danışma merkezi açabileceği net bir şekilde ifade edilmiştir.

Psikolojik danışma ve rehberlik mezunları, YÖK’e bağlı veya MEB’e bağlı kurumların düzenlediği Aile danışmanlığı sertifika programını tamamlamak ve sertifikasını almak şartı ile Aile danışmanlık merkezi açabilmektedir.

Pdr mezunları ilgili sertifika programını tamamlayarak Aile danışmanı olabilirler ve aile danışma merkezi açabilirler.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın