Masal Terapisi Eğitimi & Sertifikası
Masal terapisi eğitimi, uzaktan eğitim şeklinde yapılan üniversite onaylı sertifika alınacak programdır. Masal terapisi eğitimi sonunda alacağınız e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı masal terapisi sertifikası ile masal terapisti ya da masal terapisi uygulayıcısı unvanı ile çalışabilirsiniz.
Masal Terapisi Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?
Masal terapisi; çocuklar için teröpotik amaç için kullanılan çocuk masalları ile gerçekleştirilen bir terapi tekniğidir. Seçilen masalların çocukların ruh sağlığı gelişimini destekleyici ve tamamlayıcı unsurlar içeren bir altyapıya sahip olması gerekir. Diğer oyun terapisi teknikleriyle birlikte kullanıldığında çok daha etkin sonuçlar elde edilmektedir.
Masal terapisi sertifikası alan katılımcılar, masal terapisinin diğer psikolojik tekniklerin işe yaramayacağı yerlerde yardımcı olacağını ve eğitim, davranış düzeltme, yetiştirme ve karakterlerinin gelişimi, problemlerin kaynağını bulmak için çocuk masallarının kaynaklarını ve içeriğini kullanan bir psikoloji yönü olduğunu öğrenir.
Masal terapisi eğitimi alan katılımcılar, masal terapisinin tekniklerini öğrenir, masalın dünyasına girer ve çocuklar için masalın önemini kavrar, kendine saygısı olan, farkındalık bilincinde olan çocukların yetişmesine katkı sağlar. Bunlarla birlikte öğrenilen yöntem ve tekniklerle çocukların psikolojik , travmatik , davranışsal bozuklukları gibi durumlarda masal ile fayda sağlamayı öğrenirler.
Masal Terapisi Eğitimi Kimler Alabilir?
Kimler masal terapisti olabilir? Masal terapisti olmak için çocuklarla iletişimin kolay kurulması ve terapiye ilgi duyulması gerekir. Eğitim programına;
– Doktorlar
– Sağlıkçılar
– Psikologlar
– Pedagoglar
– Psikiyatrlar
– Aile Danışmanları
– Sınıf öğretmenleri
– Rehber öğretmenler
– Özel eğitim uzmanları
– Okul öncesi mezunları
– Psikolojik danışmanlar
– Çocuk gelişim uzmanları
– Sosyal hizmet uzmanları
– Kreşte çalışan personel ve bu bölümlerde eğitim gören öğrenciler ve ilgi duyan ebeveynler katılabilir.
Masal Terapisi Nedir?
Masallar ve hikayeler aracı olarak kullanılarak, çocukların içinde bulundukları durumu ve kendilerini ifade etmeleri üzerinde yoğunlaşan özel terapi türüne “masal terapisi” denir. Bu terapide, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini gösterdikleri ile ortaya koymalarını amaçlar. Masallarla yapılan terapi, terbiye, motivasyon, psikolojik gelişim ve bir psikoterapi aracı olarak kullanılabilmektedir.
Masal Terapisti Ne Demek?
Masal terapisti, çocuğun ortaya koyduğu masal dünyasına onunla birlikte girerek, çocuğun masal dilini konuşur. Masal terapi yapılırken asıl amaç çocukların yaşadıkları problemlerin ve duygusal sıkıntılarını gidermeleri ve daha sağlıklı bir gelişim sürecini yaşamaları hedeflenir. Masal terapisti çocuğa iç görü kazanması, içsel çatışmalarının azalması ve duygusal kökenli okuma-yazma zorlukları ile başa çıkmasında yardımcı olur.
Masal Terapisti Nasıl Olunur?
Kimler masal terapisti olabilir? Masal terapistliği yeni yeni ortaya çıkan özel bir meslektir. Masal terapisti olmak için öncelikle terapist olmak gerekir. Masal terapistliği yapmak isteyenlerin yapılan masal terapisi sertifika programlarına katılmaları gerekir. Eğitim sonunda alınan sertifika sayesinde masal terapisti olarak çalışma imkânı bulurlar. Masal terapisti olarak çalışmak için kurumumuzun düzenlediği masal terapisi eğitimi ‘ne başvurarak sertifika edinmeniz gerekmektedir.
Masal Terapisi Ne İşe Yarar?
Masal terapisi çocukların gelişimlerinde önemli yer tutuyor. Çocuklara masallar aracılığı ile kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmeyi öğreniyor. Terapi süresince duygusal anlamda karakter kazanan çocuklar, duygu ve düşüncelerini masal terapileri aracılığı ile rahat bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Masallarla yapılan terapi normal bir masal okuma değildir. Çocukların masallar aracılığı yaşadığı sorunların çözülmesi adına yapılan çalışmadır. Masal terapisinin sonunda çocukların kazanımları;
– Çocukların kendini doğru ifade etmesini sağlar.
– Çocukların iç dünyasını girerek onları daha iyi anlamamızı sağlar.
– Çocukların hayal dünyasını ve düşünsel becerilerini geliştirmeyi sağlar.
– Çocuklar ve yetişkinler duygularını tecrübe edinmeyi ve onları ifade etmeyi öğrenir.
– Çocukların sosyal yetenekleri yanında hem aile hem de çevresel iletişimleri geliştirmesini sağlar.
– Çocukların günlük hayatta gördüğü objeleri, canlıları daha iyi anlamasına ve kavramasına yardımcı olur.
– Sadece bir masal okuma değildir. Çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır.
Masal Terapisi Kimlere Uygulanır?
Masal terapisini, 24 aylık çocuklara ( 2 Yaş ) ve 12 yaş arası çocuklarına uygulanmasında başarı sağlanmaktadır. Duygusal olarak kendisini ifade edemeyen, davranış bozukluğu gerçekleştiren, duygusal problemler olan çocuklara uygulanır. Masal terapisi eğitimi ‘nin etkili olduğu vakalar;
– Evlat edinilmiş çocuklar
– Aile içi şiddet gören çocuklar
– Ayrılık anksiyetesi yaşayan çocuklar
– Kronik hastalık ile uğraşan çocuklar
– Dikkat eksikliği tanısı almış çocuklar
– Öfke kontrol bozukluğu olan çocuklar
– Duygusal, fiziksel ya da cinsel tacize uğramış çocuklar
– Sevilen birinin ölümü ya da hastalığı ile uğraşan çocuklar
– Ailede yaşanan çatışma, boşanma ya da ayrılık durumları
– Depresyon, anksiyete, öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği hiperaktivite gibi psikolojik sorunları
Kısaca çocuklara yönelik birçok vakanın ortaya konulması ve belirtilerinin gözlemlenmesini sağlanabilir.
Masal Terapisi Nasıl Yapılır?
Masal terapi sadece bir masal okuma değildir. Masal terapisinin amacı çocuğun kendini duygusal olarak iyi hissetmesini sağlamaktır. Masal terapisinde deneyimsel yöntemler ve bilişsel terapi teknikleri kullanılır. Çocuklarla yeniden masal yazma, teröpatik dille yazılmış masalları okuduktan sonra devamında analizler yapma ve bilinen masalları değiştirerek yeni masallar oluşturma tarzı çalışmalardan oluşur.
Masal terapistleri, çocuklara tüm yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri gelişimsel sorunları, duygusal, düşünsel ve davranış problemlerini aşmalarını sağlayan başa çıkma becerileri kazandırır. Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay olmadığını bilir. Masal terapisinde çocukların kelimeleri kullanmak yerine masal ve materyalleri aracılığıyla, kendini ifade edebilmesi sağlanır. Günlük yaşamında baş edemediği problemleri çözebilmesi ve olumsuz davranışlarını değiştirebilmesini sağlar.
Masal Terapisi Sertifikası Ne İşe Yarar?
Masal terapisti çalışma alanları nelerdir? Masal terapi sertifikası alanlar ve mesleğin gerekli yeterliliğini sağlayanlar;
– Kreşlerde
– Hastanelerde
– Anaokullarında
– Eğitim kurumlarında
– Psikiyatri merkezlerinde
– Aile danışma merkezlerinde
– Okul öncesi eğitim kurumlarında
– Psikolojik danışmanlık merkezlerinde
– Eğitimin getirdiği kazanım ve yeterliklere ve etik değerlere uygun şekilde çalışabilirsiniz.
Masal Terapisi Eğitimi Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?
Masal terapisi kitabı önerileri ve terapi için ihtiyaç duyulacak masal terapisi kitap tavsiyelerinin de yer aldığı eğitim içeriği,
– Masal nedir?
– Masal terapi nedir?
– Masal ve çocuk arasındaki bağ nasıldır?
– Masal terapi kimlere uygulanır?
– Masal terapisinin teknikleri nelerdir?
– Masal terapisinden çocuk nasıl faydalanır?
– Masal terapisinin işlevleri nelerdir?
– Masal terapisti kimdir?
– Masal terapisi masalları
– Masal terapisi örnekleri
– Masal terapisinin süresi ve süreci nasıl olmaktadır?
Masal Terapisi Sertifika Eğitimi Uzaktan Eğitim Olarak Nasıl Alınacak?
– Kayıt işlemlerini tamamlayan kursiyere kullanıcı adı ve şifreleri sms ve mail yoluyla gönderilir.
– Kullanıcı adı ve şifreniz ile uzaktan eğitim platformuna giriş yapılır.
– Eğitim videoları, ders dokümanları ve sınavınız sistemde karşınıza yüklü halde gelir.
– Eğitim süresi boyunca dilediğiniz saatte giriş yapıp dersleri izleyebilirsiniz.
– Eğitim süresi dolmadan en geç 1 gün önce online sınavınızı gerçekleştirip eğitiminizi tamamlamış olursunuz.
Örnek Dersimizi Buraya Tıklayarak İzleyebilirsiniz.
Masal Terapisi Eğitimi Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Masal terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve masal terapisi pdf dokümanları uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
Eğitim Süresi: 30 Gün / 120 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?
Masal terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu hakkında detaylı bilgi almak için whatsapp ve iletişim bilgilerimizden irtibata geçebilirsiniz yada aşağıdaki hemen bilgi al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgi vermek için en kısa sürede sizleri arasın. Eğitim programına katılmak ve sertifika almak için kayıt formunu doldurmanız yeterlidir.