Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Kursu ve Sertifikası
Hasta kayıt kabul işlemleri kursu, üniversite işbirliği ile uzaktan eğitim şeklinde yapılan eğitim programıdır. Hasta kabul kursu sonunda alınacak e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı hasta kabul danışmanı sertifikası ile Devlet hastaneleri, özel hastaneler ve tüm sağlık kurumlarında hasta kabul sekreterliği yapabilirsiniz.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Kursu Sertifika Eğitimi Nedir?
Hasta kabul sertifika kursu, hastanelerde, muayenehanelerde, sağlık ocaklarında, aile sağlığı merkezlerinde çalışmakta bulunan hasta kabul işlemleri görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için veya bu iş yerlerinde işe başlayacak olan görevlilerin çalışabilmeleri için zorunlu tutulan bir eğitim programıdır.
Hasta kabul sertifikası sektörde çalışmakta bulunan hasta kayıt kabul görevlilerinin çalışmaya devam edebilmeleri için aranan bir şart olmaktadır. Hasta kabul biriminde çalışmak için sertifika zorunludur. Sağlık alanında çalışmayı planlayan ya da çalıştığı halde sertifika almamış olanların sertifika almaları gerekmektedir.
Hasta Kayıt Kabul Kursu ‘na Kimler Katılabilir?
Hasta kabul işlemleri sertifikasını kimler alabilir? Eğitime katılabilmek için ön koşul bulunmamaktadır. Hasta kabul sekreteri olmak isteyenler, alanını değiştirmek isteyen sekreterler, hasta kabul sekreteri olarak çalışan ve alanında uzmanlaşmak isteyenler katılabilir.
Hasta kabul kursları, yeni açılan hastanelerin hasta kabul sekreteri olarak kendi bünyesinde yetiştirmek istediği kişiler için de uygundur.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sekreterliği Nedir?
Sağlık kurumlarında temel ve önemli görevlerin yapıldığı birimdir. Hastaların randevu sisteminin sağlıklı yürütülmesinin sağlandığı yerdir. Hasta ve ziyaretçilerin karşılandığı, telefonlara yanıt verildiği, randevuların planlamasının yapıldığı alandır.
Hasta kabul sekreteri, sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda, hasta giriş/çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir.
Hasta kabul sekreterleri hastanelerde, muayenehanelerde ve çeşitli tıbbi bölümlerde istihdam edilirler. Bulundukları yerlerde idari ve klinik görevlerden sorumlu olabilirler.
Hasta Kabul Sertifikası Nasıl Alınır?
Hasta kabul belgesi nasıl alınır? Hasta kabul sertifikası almak için öncelikle üniversite onaylı hasta kabul kurslarına katılmalısınız. Uzaktan eğitim şeklinde yapılan hasta kabul kursuna katılıp eğitim sonunda yapılan hasta kabul sınavını da başarı ile tamamlamalısınız.
Eğitimi ve sınavı başarı ile tamamladıktan sonra üniversite onaylı hasta kabul sertifikası sahibi olursunuz. Hasta kabul sertifikası ile hasta kabul sekreterliği yapabilirsiniz. Uzaktan eğitim hasta danışmanı kursu programı sonunda aldığınız hasta kayıt sertifikası üzerinde uzaktan eğitim ibaresi yer almaz.
Hasta Kabul Sertifikası Nereden Alınır?
Hasta kabul sekreterliği yapmak isteyenler, devlet hastanelerinde, özel sağlık kurumlarında denkliği ve geçerliliği olan üniversite onaylı sertifika veren güvenilir kurumlardan sertifika almalıdırlar. Sertifikanızı bu şartları sağlayan kurumumuz tarafından düzenlenen kurs programlarına katılarak alabilirsiniz. Türkiye’nin neresinde olursanız olun uzaktan eğitim şeklinde yapılan kursumuza katılabilirsiniz. Alacağınız sertifika ile sağlık kurumlarında iş başvurusu yapabilirsiniz.
Hasta Kabul Elemanı Nasıl Olunur? Hasta Kabul Kursu Nasıl Olur?
Devlet hastanesinde hasta kabul elemanı nasıl olunur? Devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde hasta kabul elemanı olmak için öncelikle hasta kabul sertifikası sahibi olunmalıdır. Hasta kabul belgesi olanlar hasta kabul iş ilanı veren devlet hastanelerine ve özel hastanelere başvurarak çalışmaya başlayabilirler.
Kursa katılıp hasta kabul sertifikası sahibi olanlar hasta kabul iş ilanları sayesinde kendilerine iş bulabilirler. İlanların sürekli takip edilip başvuru zamanında başvurmaları gerekir. Bu şekilde hareke edenler ellerindeki sertifika ile devlet hastanelerinde çalışma fırsatı yakalanabilir. Kurum tarafından yapılan mülakatlarda başarılı olanlar hastanelerde çalışmaya başlayabilirler.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sekreterliği Görevleri Nelerdir?
– Hasta kabul yerinin temizliğini, düzenini sağlar.
– Hasta kabul defterinde her yıl protokol numarası birden başlayarak yeniden verilir.
– Hasta kabulü, hasta çıkarılması, doğumlar ve ölümlerle ilgili bütün işleri yapmakla yükümlüdür.
– Ölenlerin gün ve saati ile cesetleri hakkında ne gibi işlem yapıldığını, kurumca nereye gömüldüklerini, ailesine teslim edilenleri ayrıca yazar.
– Kuruma yatırılan hastaların kabul evrakı ve kimlik belgelerini tetkik ederek künyelerini eksiksiz bir şekilde saptar ve hasta kabul defterine yazar.
– Herhangi bir nedenle istenen bilgileri veremeyecek durumda olan ve kimlikleri belirlenemeyen hastaların kimliklerinin saptanması için başhekime ve nöbetçi hekime bilgi verir ve tabelalarını çıkartarak hasta kabul defterine kayıt ettiği künyelerini aynen bunlara geçirir ve giriş evrakını da ayrıca saklar.
– Hasta kabul defterine hastaların ayrıntılı kimlikleriyle beraber giriş tarih ve saatlerini, geldikleri yeri ve açık adreslerini, hangi servise yatırıldıklarını, çıkardıklarında çıkış tarihleriyle protokol numaralarını, hastalık ve sonuçlarını (şifa, salah, haliyle, vefat) tabeladan naklen kayıt ve işaret eder. hasta kabul kursu
– Kurumda doğum olduğunda, doğan çocuğun doğum günü ve saati, ana ve babasının adı ve soyadı ile tabiiyet ve dinleri, çocuğun cinsiyeti günü gününe servis protokol defterine kaydolunmakla beraber çıkışında bunlar kabul defterine işlenir.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sertifikası Ne İşe Yarar?
Hasta kabul belgesi ne işe yarar? Hasta kabul sekreteri nerelerde iş bulabilir? Hasta kabul sekreterliği sertifikası alanlar ve mesleğin yeterliliğini sağlayanlar;
– Sağlık ocaklarında
– Tıp merkezlerinde
– Geriatri merkezlerinde
– Tıbbi laboratuvarlarda
– Aile hekimleri Yanında
– Evde bakım merkezlerinde
– Doktor muayenehanelerinde
– Diş hekimi muayenehanelerinde
– Hastanelerde (Üniversite, devlet, dal, özel)
– Diğer sağlık personeli muayenehanelerinde
– Tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlarda çalışabilirler.
Hasta Kayıt Kabul İşlemleri Sekreterliği Kursu Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?
Hasta kabul sekreterliği sertifika eğitimi içeriği;
– Hasta hizmetleri
– Randevu ve kabul işlemleri
– Sağlık hizmetleri,
– Sağlık mevzuatları
– Sağlık kurumu ve personel yönetimi
– Sağlık hizmetlerinde iletişim
– Tıbbi arşivleme
– Doküman hazırlama
– Sağlık kurumu bilgi yönetimi
– Sağlık meslekleri etiği
– Problem çözme
Hasta Kayıt Kabul Sekreterliği Kursu Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Hasta kayıt kabul işlemleri sekreterliği kursu sertifika eğitimi, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler. Hasta danışmanı kursu 560 saatlik sertifika programı olup eğitim sonunda ”Hasta kayıt kabul işlemleri sertifikası” almış olacaksınız.
Eğitim Süresi: 30 Gün / 560 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders ( A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite Onaylı Sertifika
Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.
Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?
Hasta kayıt kabul işlemleri sekreterliği kursu sertifika eğitimi hakkında bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilir ya da Hemen Bilgi Al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa sürede detaylı bilgi vermek için dönüş sağlayacaklardır. Hasta kabul işlemleri sertifikası almak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.