Duyusal Oyun Faydaları Nelerdir?
Duyusal oyunlar çocukların dil ve bilişsel gelişimlerine fayda sağlayan uygulamalardır. Çocuklardaki motor becerileri geliştirmeye yarayan duyusal oyun faydaları oldukça fazladır. Çocukların hayal güçlerini geliştiren ve güçlendiren bir uygulama olarak da bilinmektedir. Dolayısıyla yaşı küçük olan bireylere sonraki yaşlarında dahi fayda sağlayacak bir yöntemdir. Problem çözme becerisi katan ve sosyal anlamda iletişimi destekleyen oyunlar olarak öne çıkmaktadır. Beyin gelişimine de fayda sağlayan duyusal oyunlar oldukça önemli bir yere sahiptir.
Duyusal Oyun Yararları Nelerdir?
Duyusal Oyun Faydaları çocukların beyin gelişimlerini destekler. Aynı zamanda bilişsel ve motor becerilerin de güçlenmesi ve gelişmesini sağlar. Bu sayede bireyler için büyük oranda faydalı bir uygulamadır. Duyusal oyun çeşitli aktiviteler ile çocukların dikkatlerini bir noktada toplayarak zihinsel açıdan gelişimlerini de desteklemektedir. Keşfetme odaklı bir yöntem olan duyusal oyunlar önceden planlı olarak yapılmamakta ve çocuğa kurallar dayatılmamaktadır. Her çocuğa kendi özelinde bir oyun süreci uygulanmaktadır.
Duyusal Oyunun Çocuklar için Önemi Nedir?
Duyusal Oyun Faydaları hem çocuk hem de ebeveynler için büyük katkı sağlamaktadır. Duyusal oyun eğitimi aldıktan sonra bu alanda çocuklara faaliyetler yaptırabilme belgesi edinirsiniz. Aynı zamanda ebeveyn iseniz çocuğunuz ile kaliteli ve eğitici vakit geçirmek için de bu eğitime başvurabilirsiniz. Oldukça donanımlı ve nitelikli bir süreci olan duyusal oyunlar epey fayda sağlayan, önemli aktiviteleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu alana ilgi duyan ve çocuklara yararlı olmak isteyen herkese açık ve kapsamlı bir kurstur.
Yaş Gruplarına Göre Duyusal Oyun Malzemeleri
Duyusal Oyun Faydaları saymak ile bitmeyecek kadar fazladır. Çeşitli materyaller kullanılarak birden fazla oyun üretilebilmektedir. Örnek verilecek olursa doğal bilezik adlı bir oyunda kullanılan selobant ile farklı oyunlar da yaratılabilmektedir. Bu noktada dikkat edilecek unsurlar, materyallerin oyundan oyuna göre farklı amaçlarla kullanılıyor olmasıdır. Sık sık kullanılan bir diğer oyun malzemesi ise ip, naylon poşet ve kurdeleler ile oynanan uçurtma oyunudur. Çocuk gelişimini destekleyen, yılların eskitemediği uçurtma tasarımları ile duyusal ve bilişsel olarak çocuklara faydalı oyunlar yaratabilirsiniz. Böylelikle motor becerilerinin de gelişmesine katkı sağlarsınız.
Duyusal oyun eğitimi sertifika programına katılarak e devlette sorgulanan üniversite onaylı duyusal oyun sertifikası sahibi olursunuz.