Diş Hekimliği Asistanı Sertifika Programı
Diş hekimliği asistanı kursu, uzaktan eğitim şeklinde üniversite iş birliği ile hazırlanan programıdır. Katılacağınız diş hekimi asistanı kursu sonunda alınacak e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı diş hekimi asistanlığı sertifikası ile diş hekimi asistanı olarak çalışabilirsiniz.
Diş Hekimliği Asistanı Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?
Diş hekimi asistanı, diş hekimine tedavi süreçlerinde yardımcı olan elemandır. Her geçen gün farklılaşan tedavi seçenekleri ve klinik uygulama alanları diş hekimliğinde yardımcı personelin önemini arttırmıştır.
İstihdam alanı geniş olan diş hekimliği asistanları hastanelerde, özel kliniklerde yardımcı personel olarak çalışmaktadırlar. Buralarda sekretarya, sterilizasyon veya cerrahi asistanlık gibi pek çok kritik alanda temel bir eğitimden geçmeksizin hizmet verebilmektedir.
Diş hekimi asistanları tedavi süreçlerinde diş hekimine yardımcı olabilmesi için öncelikle diş hekimi asistanlığı eğitimi almaları gerekmektedir. Bu amaçla düzenlenen diş hekimi asistanlığı kursu, sektörde çalışan ya da çalışacak personelin bilgilerini arttırmak ve daha kaliteli hizmet vermesine yardımcı olmak için düzenlenmektedir.
Diş Hekimliği Asistanı Kursu ’na Kimler Katılabilir?
Herhangi bir mezuniyet aranmayıp herkes başvuru yapabilir. Diş hekimi asistanlığı kursu programına diş hekimi yanında çalışmak isteyen herkes katılabilir.
Diş Hekimi Asistanı Ne İş Yapar?
Diş hekimi asistanlarının görevleri;
– Hasta takibi yapar ve randevuları düzenler
– Sterilizasyona özen gösterir
– Ekipman ve cihazları her an kullanıma hazır tutar
– Ekipman ve cihazların bakım, onarım ya da değişim gibi işlemlerini takip eder
– Güvenlik için hastaların ad, soyadı ve telefon bilgilerini not alır
– Cerrahi müdahaleler sırasında diş hekimine yardımcı olur
– Tıbbi atıkların görevlilere teslim edilmesini sağlar.
Diş Hekimi Asistanlığı Nasıl Olunur?
Diş hekimi asistanı nasıl olunur? Diş hekimliği asistanı sertifika programına katılarak alınacak diş hekimi asistanlığı sertifikası ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda ve özel kliniklerde diş hekimi asistanı olarak çalışabilirsiniz. Diş hekimi asistanlarının Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastaneleri, özel hastaneler, klinikler ve birçok alanda çalışma fırsatlar bulunmaktadır.
Diş Hekimi Asistanı Sertifikası Nasıl Alınır?
Uzman kadro tarafından hazırlanan ve üniversite iş birliği ile yapılan diş hekimi asistanlığı kursu size sertifika fırsatı sunar. Düzenlenen diş hekimi asistanı kursuna katılıp eğitim sonunda yapılan sınavda diş hekimi asistanlığı sertifika sınav soruları başarı ile çözülerek üniversite onaylı sertifika sahibi olabilirsiniz.
Diş Hekimi Asistanı İş İlanları Nelerdir?
Hastanelerin, kliniklerin artması ile diş hekimliğinde yardımcı personel ihtiyacını ve önemini artmıştır. Artan personel ihtiyacını karşılamak için diş hekimi asistanlığı iş ilanları sürekli olarak yayınlanmaktadır.
Mesleğin gerektirdiği şartları sağlayan kişilerin işe alım gün ve zamanında gerekli belgelerini hazırlayarak müracaat etmeleri gerekmektedir. Diş hekimi asistanı iş ilanları sürekli güncellenmektedir. Sertifika sahibi olan bireylerin bu ilanları sürekli takip etmeleri gerekmektedir.
Diş Hekimi Asistanlığı Maaşı Ne Kadar Olur?
Diş hekimi asistanı maaşları çalışılan kurumlara göre değişiklik göstermektedir. Kurumun özel ya da kamu kurumu olması, kurumun döner sermayesi olmasına göre farklılık gösterir. Ancak özel ya da kamu kurumlarında diş hekimliği maaşı en az asgari ücret miktarı kadar olur. Çalışma yılınız, evli olmak, çocuk sayısı maaş miktarınızı etkilemektedir.
Diş Hekimliği Asistanı Sertifikası Ne İşe Yarar?
Diş hekimi Asistanı sertifikası ne ise yarar? Diş hekimi asistanı sertifikası sahibi olan ve mesleki yeterlilikleri sağlayan bireyler;
– Hastanelerde (üniversite, devlet, dal, özel),
– Sağlık ocağı,
– Poliklinikler,
– Tıbbi laboratuvarlar,
– Tıp merkezleri.
– Diş Hastaneleri
– Özel Diş Muayenehaneleri yerlerde çalışabilirler.
Diş Hekimliği Asistanı Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?
Diş asistanlığı kursu içeriği;
– Diş hekimliği ile ilgili temel kavramlar ve materyaller.
– Diş hekimi muayenehanesinin işlevi.
– Diş hekimi yardımcısının görevi ve önemi.
– Temel sterilizasyon ve dezenfeksiyon prensipleri.
– Hasta kayıtları, dental ve medikal bilgilerinin kaydedilmesi.
– Diş hekimliğinde kullanılan malzemeler ve kullanım alanları
– Muayenehanede kullanılan cihaz ve aletlerin temizliği, bakımı ve korunması.
– Hastaya ve tedaviye göre kullanılacak malzemelerin hazırlanması
– Diş röntgen çekimine hastanın hazırlanması ve korunma yolları.
– Diş hekimliğinde sterilizasyon ve dezenfeksiyon.
Diş Hekimi Asistanlığı Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Diş hekimliği asistanı eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Diş hekimi asistanı kursu eğitimine ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
Eğitim Süresi ve Saati: 30 Gün / 280 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan Eğitim Sistemi İle İnternet Üzerinden Video Ders ( A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan Eğitim Sistemiyle, Çoktan Seçmeli Test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite Onaylı Sertifika
Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.
Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?
Diş hekimi asistanlığı kursu sertifika eğitimi hakkında bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerinden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Al formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa sürede sizlere dönüş yapacak ve detaylı bilgi vereceklerdir. Diş hekimi asistanı sertifika kursu programına katılmak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.