iletisim mouse ev zar soru video kullanici pdf yildiz istatistik sozlesme destek1 telefon deney menu kampanya klasor urun ampul gulenyuz bilgi sunum bina kurumsal arti kalp yorum bilim duyuru sepet liste monitor takvim ceptelefonu whatsapp gazete foto ayar canta anlasma cuzdan saat para nakliye konum tamir alinti dunya elmas ok destek2
Cevizli Mah, Zuhal Cd. No: 44 Kat: 1, Ofis:231 34846 Maltepe/İstanbul

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Programı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Programı

Çocuk gelişimi ve eğitimi kursu, üniversite işbirliği ile uzaktan eğitim şeklinde yapılmaktadır. Çocuk gelişimi kursu sonunda e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikası almış olacaksınız. Alınacak çocuk gelişimi sertifikası ile MEB’e bağlı kurumlarda ve özel eğitim kurumlarında öğretici yardımcısı / bakıcı olarak çalışabilirsiniz.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Kursu Nedir?

Çocuk gelişimi kursu, okul öncesi alanında çalışan / çalışmayı planlayan veya kendini bu alanda geliştirmek isteyen öğretmenler, uzmanlar ve ebeveynler için hazırlanmıştır. Çocukların fiziki, sosyal, zihinsel gelişimlerini maksimum düzeye ulaştırabilecek bilgi, donanım ve beceriye sahip kişiler yetiştirmektir.

Bu eğitimle katılımcılara, okul öncesi döneminde karşılaşılan gelişimle ilgili konularda bilimsel bilgilerin ışığında uygulama önerileri sunularak, çocuk bakımı ve çocukla çalışma becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır. Bireylerin deneyimlenmiş olay ve örnekler üzerinden kuramsal bilgilendirme ve uygulama becerilerini geliştirmek planlanmıştır. Anaokulu, kreş ya da çocuk bakım evlerinde öğretici yardımcısı olarak çalışmak için gerekli eğitim ve donanımlara sahip bireyler yetiştirmek amaçlanmıştır.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimine Kimler Katılabilir?

Eğitime katılmak için ön koşul bulunmamaktadır. Eğitime dileyen herkes katılabilir ve sertifika sahibi olabilir.

Çocuk Bakım Elemanı Kimdir?

Çocuk bakım elemanı; öğretmen gözetimi ve denetiminde çocuğun bakımı, beslenmesi, yaşına uygun etkinlikler hazırlama yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim alan kişidir. Çocuk bakım elemanı olmak için çocuk gelişimi ve bakımı kursu programlarına katılarak çocuk bakımı ve gelişimi sertifikası alınmalıdır.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifikası Ne İşe Yarar?

Çocuk gelişimi sertifikası ile anaokulu, kreşlerde ve çocuk bakım evlerinde öğretici yardımcısı / çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz.

Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen  ya da öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Kurumlarda görev alacak bireyler ilkokul mezunu ve okuryazar ise bakıcı anne – abla, lise mezunu ise usta öğretici, üniversite mezunu ise uzman öğretici olarak görev alabilirler.

Çocuk Gelişimi Sertifikası Nasıl Alınır?

Çocuk gelişimi usta öğretici belgesi nasıl alınır? Çocuk gelişimi belgesi nasıl alınır? Üniversite iş birliği ile hazırlanan çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programına katılarak çocuk gelişimi sertifikası alabilirsiniz. Üniversite onaylı sertifika alacağınız çocuk gelişimi eğitim ve bakımı kursu MEB müfredatına uygun olarak verilmektedir. Katılımcılar eğitim süresince detaylı bilgi edineceklerdir.

Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Sertifikası Nereden Alınır?

Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikasını uzman eğitmenler tarafından hazırlanan üniversite iş birliği ile yapılan programlar düzenleyen kurumlardan alabilirsiniz. Üniversite onaylı çocuk gelişimi eğitim ve bakımı sertifikası veren kurumların programlarına uzaktan eğitim gerçekleştirilmektedir.

Üniversite iş birliği ile hazırladığımız eğitime Türkiye’nin her yerinden katılarak üniversite onaylı çocuk gelişimi ve bakımı sertifikası sahibi olabilirsiniz. Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikası MEB onaylı ya da üniversite onaylı olarak alınabilmektedir. Eğitim sonunda alınacak sertifika üniversite onaylı olup sertifika üzerinde uzaktan eğitim ibaresi yer almaz.

Çocuk Gelişimi Sertifikası Nerelerde Çalışabilir?

Çocuk gelişimi kursuna katılarak 936 saatlik çocuk gelişimi sertifikanızı alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı sevgi evlerinde, kreşlerde, anaokullarında çalışabilirsiniz.

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, çocuk gelişimi eğitim ve bakım elemanı sertifika programını tamamlayarak kazandıkları yeterlikler doğrultusunda eğitim sektöründe; öğretmen, öğretmen yardımcısının gözetimi ve denetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler

İlgili Yönetmelik Nasıldır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:
ÖZEL KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ İLE ÖZEL ÇOCUK KULÜPLERİNİN KURULUŞ VE İŞLEYİŞ ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
BİRİNCİ BÖLÜM Çocuk bakıcısının nitelikleri
MADDE 28 – (1) Çocuk bakıcılarında; lise mezunları öncelikli olmak üzere; en az kendi döneminin zorunlu eğitiminden mezun olup, KAMU KURUMLARI TARAFINDAN ONAYLI çocuk bakımı alanında düzenlenmiş bir sertifika sahibi olma şartı aranır. Kız meslek lisesi mezunlarında sertifika şartı aranmaz.
Çocuk bakıcısının görev ve sorumlulukları
MADDE 29 – (1) Çocuk bakıcısının görev ve sorumlulukları şunlardır:
a) Sorumlu bulunduğu gruptaki çocukların öz bakımlarının karşılanmasına yardımcı olur.
b) Çocuklarla birlikte olduğu süre içinde, karşılaştığı önemli olayları ve hasta çocukları grup sorumlusuna bildirir.
c) Kuruluş bünyesinde, çocuklara yönelik hazırlanan plan ve programlar doğrultusunda kendisine verilen diğer görev ve hizmetleri yerine getirir.
ç) Sorumlu bulunduğu gruptaki grup sorumlusunun verdiği görevleri yapar.
(2) Çocuk bakıcısı kuruluşun temizlik ve diğer işlerinde çalıştırılamaz, yaptığı iş ve işlemlerden kuruluş müdürüne karşı sorumludur.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Eğitim İçeriği Nasıldır?

– Çocuk bakımı ilk yardım da açılış/tanışma/genel ilk yardım bilgileri,
– Çocuk bakımı ilk yardım da taşıma yöntemleri,
– Çocuk bakımı ilk yardım da sedye ile taşıma,
– Çocuk bakımı ilk yardım da suni solunum,
– Çocuk dış kalp masajı,
– Çocuk bakımında solunum yolu tıkanmaları,
– Çocuk bakımında zehirlenme,
– Çocuk bakımında burkulma/kanama ve yanıklar,
– Çocuk bakımında iletişim giriş,
– Çocuk bakımında iletişim süreci,
– Çocuk bakımında iletişim,
– Çocuk bakımında farkındalık ve kendini tanıma penceresi,
– Çocuk bakımında temel iletişim süreçleri,
– Çocuk bakımında iletişim sürecinin işleyişi,
– Çocuk gelişimi ve eğitimi, iletişim kanallarında görsel kanal,
– İletişim kanalları kokusal ve tatsal kanal,
– İletişimde kültürel farklılıklar,
– İletişimin başlangıç noktası,
– İletişimin boyutları,
– İletişim engelleri ve ilginçlikleri,
– İletişimde kullanılan diller,
– Çocuk bakımında drama uygulamaları

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Sertifika Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?

Çocuk gelişimi bakımı ve eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.

Eğitim Süresi ve Saati: 30 Gün / 936 Saatlik Sertifika

Eğitim Şekli: Uzaktan eğitim sistemi ile internet üzerinden video ders ( A-Senkron)

Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan eğitim sistemiyle, çoktan seçmeli test

Sertifika Sınav Hakkı: 5

Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan

Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika

Eğitim derslerini kısa sürede tamamlayarak, sınava belirlenen tarihten daha önce girebilirsiniz. Sertifika işlemleriniz de daha kısa sürede tamamlanır.

Nasıl Detaylı Bilgi Alabilirim?

Çocuk gelişimi kursu sertifika eğitimi hakkında detaylı bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerinde iletişime geçebilir ya da aşağıdaki hemen bilgi al iletişim formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız en kısa sürede detaylı bilgi vermek için sizlere dönüş sağlayacaklardır. Çocuk gelişimi bakımı ve eğitimi sertifikası almak için kayıt formunu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın