Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı Nasıl Olunur?
Aile ve sosyal yaşam danışmanları günümüz şartlarında sık sık başvurulan bilirkişilerdir. Bireylerin aile içi ve sosyal hayattaki iletişimlerini düzenleyen, nitelikli danışmanlar olarak hizmet sunmaktadır. Aile ve sosyal yaşam danışmanı olmak isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken birkaç husus mevcuttur. Bu hizmeti verebilmek için kursu satın alan katılımcıların sosyal hizmet, sosyoloji, psikoloji, PDR, hemşirelik ve çocuk gelişim gibi dört senelik bölümlerden mezun olmaları beklenmektedir. Bu şartları karşılayan kişiler eğitime katılarak sertifika alabilmekte ve hizmet verebilmektedirler.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Aile ve sosyal yaşam danışmanı kimler olabilir? Sosyal yaşam danışmanı olabilmek için ilgili bölümlerden mezun olunması gereklidir. Bu şartlara uygun olan herkes danışmanlık hizmeti verebilmek için kursa kayıt yaptırabilir. Bireylere fayda sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak isteyen herkes danışmanlık eğitimine başlayabilmektedir. Eğitim sonunda yer alan sınavdan geçer not alabilen katılımcılara sertifika verilmektedir. Derslere devamlılık sağladığınız takdirde başarılı bir sonuç alabileceğiniz, keyifli bir süreç sizi beklemektedir.
Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanı Ne İş Yapar?
Sosyal yaşam danışmanı olan kişiler bireysel olarak danışanlarına fayda sağlamak amacıyla hizmet vermektedirler. Danışmanlar, bireylerin aile içi sorunlarını çözmek için eğitim görmüş kişilerdir. Toplumun en küçük yapıtaşı olan ailelerin problemlerini dinleyerek bu süreçte onların yanında olan danışmanlardır. Aile ve sosyal yaşam danışmanlığı yapan kişiler, sorunların çözümlerine sahip olan eğitimli bireylerdir. Aile danışmanı, sosyal yaşamdaki anlaşmazlıkları kotararak sağlıklı bir iletişim kurulmasını sağlamaktadır.
Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanları Ne Kadar Maaş Alıyor?
Aile ve sosyal yaşam danışmanı hizmet sunduğu mecraya göre farklı aralıklarda maaş alabilmektedir. Kamuda ya da özel sektörde çalışan danışmanların maaşları da bu aralıkta değişkenlik göstermektedir. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar isteğe bağlı olarak danışmanlık merkezlerin de çalışabilmektedir. Dolayısıyla bireysel olarak hizmet sunmayı tercih eden danışmanların alacağı maaş ile kurumlarda çalışmayı tercih eden kişilerin alacağı maaşlar da farklı olacaktır. Kişilerin çalışma metot ve ortamlarına göre hizmet bedelleri değişiklik göstermektedir.
Aile ve Sosyal Yaşam Danışmanlığı sertifika programına katılarak e devletten sorgulanan üniversite onaylı sertifika alabilirsiniz.